Părintele-fenomen pe Facebook, despre sfârşitul lumii. „Se uită Dumnezeu la noi şi spune: ăştia sunt tâmpiţi? De curvărie nu se lasă, dar îi interesează când vin Eu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părintele Calistrat FOTO:ieromonahcalistrat.blogspot.ro
Părintele Calistrat FOTO:ieromonahcalistrat.blogspot.ro

Cum vede sfârşitul lumii părintele Calistrat, din Iaşi, devenit un adevărat fenomen pe Facebook cu predicile şi învăturile sale tranşante? Potrivit acestuia, Dumnezeu se întreabă dacă nu cumva oamenii sunt „tâmpiţi”, întrucât nu se pocăiesc, nu postesc, nu se lasă de băut, de fumat şi de duşmănie, dar se întreabă când vine El.

Părintele Calistrat, care slujeşte la Mănăstirea Vlădiceni, localitate situată la 10 kilometri de Iaşi, este unul dintre cei mai populari preoţi de pe reţelele de socializare, reuşind să atragă zeci de mii de like-uri şi share-uri cu videoclipurile sale.

Acestea înfăţişează predicile sale neobişnuite, care se distanţează clar de tiparele creştin-ortodoxe. Subiectele abordate de părintele Calistrat sunt dintre cele mai diverse.

În ziua în care oamenii din întreaga lume aşteptau un fenomen astronomic foarte rar, super luna şi eclipsa de lună evenimente care s-au petrecut în acelaşi timp şi care au putut fi urmărite ultima dată în urmă cu 33 de ani, părintele Calistrat vorbeşte despre cum aşteaptă creştinii sfârşitul lumii.

Videoclipul postat luni, 28 septembrie, pe pagina sa de Facebook a fost urmărit deja de peste 13.000 de oameni şi distribuit de alţi 700.

„Ce face umanitatea de 2000 de ani? Aşteaptă Sfârşitul Lumii! Semne, minuni, secte neocreştine, creştine, unii pe deal..unii la 1000 de ani, unii la 2000 de ani, Calendarul Mayaşilor, Profeţiile lui Nostradamus, prostii de tot felul. Şi se uită Dumnezeu la noi şi spune: Oare ăştia sunt tâmpiţi? De pocăit nu se pocăiesc, de postit nu postesc, de curvărie nu se lasă, de băut nu se lasă, de fumat nu se lasă, de duşmănie nu se lasă, dar îi interesează când vin Eu! Ce-o fi în capul lor? Oare ăştia nu se gândesc să merg în iad? Şi îi lasă în prostia lor, caută OZN-uri, fac telescoape astronomice să vadă cerurile, galaxiile, caută extratereştri prin univers şi alte civilizaţii. Şi Dumnezeu râde de dânşii”, îşi începe părintele predica.

Şi intenţia unora de a se salva făcându-şi buncăre şi tuneluri subterane este luată în derâdere de către preot:

„Şi atunci te întreb dragă domn al meu, cu buncărul, cu proviziile şi cu toate canalele pe sub pământ: Când s-a topit pământul, pe care Dumnezeul l-a făcut din nimic şi îl înnoieşte din nimic, ce faci tu măi...cu buncărul? Că ai titlu de proprietate?! Uite, Dumnezeu, calcă titlul tau de proprietate! Cu eşti tu un păduche puţin schizofren la minte să te pui cu puterea celui care le-a creat pe toate din nimic? Ştiţi ce spune Dumnezeu? Băi da` ăştia sunt bolnavi rău la cap, eu cred că nu trebuia să propovăduiesc Evanghelia, trebuia să aduc nişte îngeri psihiatri întâi să îi tămăduiască psihic”.


Cât despre obsesia unora cu privire la legătura dintre necurat şi tehnologie, părintele Calistrat spune că dracul nu are treabă cu calculatorul, ci cu inima omului, cu raţiunea lui, acolo îl doboară.

„Mintea e Podul Dracilor, aşa spun sfinţii părinţi! Acolo se cuibăreşte satana şi te pisează: Fură!, Dă în cap!, Ucide!, Bea!, Mănâncă! Distrează-te!, Destrăbălează-te! El numai îţi şopteşte şi tu „fraierică colcăţel” percutezi şi le faci pe toate”, explică slujitorul Domnului. 

Părintele Calistrat, despre cum aşteaptă credincioşii sfârşitul lumii

Vă mai recomandăm:

VIDEO Preot din Iaşi, viral pe Facebook: „Toate bisericile noastre creştine sunt pline de Partidul Babelor Conservatoare“

VIDEO Buna Vestire, „decodată“ pentru neavizaţi. Ce sens ascuns are cea mai veche sărbătoare din calendarul creştin

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite