Bistriţa: Adevărul la minut

Bistriţa: Adevărul la minut

Ziua de astăzi se desfăşoară sub patronajul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, sărbătoriţi de toţi creştinii. Citiţi şi despre finalizarea cazului băiatului înghiţit de Someş, dar şi despre veştile bune pentru tinerii care militează pentru un loc de agrement doar al lor

Bistriţa: Vacanţe în judeţ pentru buget redus

Bistriţa: Vacanţe în judeţ pentru buget redus

Pentru cei care nu îşi permit o vacanţă în străinătate sau măcar pe litoralul românesc, destinaţiile din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt destul de tentante şi accesibile. Cele mai la îndemână soluţii de vacanţă sunt vilele, cabanele şi pensiunile pentru grupuri de până la 12-15  de persoane, iar renunţarea la suveniruri şi shopping înseamnă economii considerabile

Bistriţa: Adevărul la minut

Bistriţa: Adevărul la minut

Un cadavru a fost găsit azi dimineaţă în râul Someş, în apropiere de Dej. Acesta ar putea fi copilul înecat acum o săptămână la Beclean. Citiţi şi despre soluţionarea cazului femeii care nu a putut timp de două zile să-şi ridice străbunica de la morgă

Bistriţa: Adevarul la minut

Bistriţa: Adevarul la minut

Astăzi mai mulţi copii au pregătit o şedinţă de Consiliul Local simulată pentru a-şi pune în practică cunoştinţele despre politica locală. Citiţi şi despre schimbarea directorului tehnic de la Gloria şi Maialul Cireşelor de la Cireşoia.

Bistriţa: Jocuri la început de vacanţă

Bistriţa: Jocuri la început de vacanţă

Astăzi se desfăşoară, în faţa Centrului Cultural Municipal, acţiunea „Început de vacanţă”, dedicată în special copiilor. Vor avea loc jocuri distractive, iar din program nu vor lipsi face paintingul şi  desenele pe asfalt, dar nici tinerele trupe bistriţene de muzică şi dans modern.

Bistriţa: Adevărul la minut

Bistriţa: Adevărul la minut

Astăzi a avut loc ceremonia de Ziua Drapelului Naţional. Citiţi şi despre venirea ministrului agriculturii Ilie Sârbu la Bistriţa, dar şi despre prima probă scrisă la examenul de bacalaureat care se desfăşoară zilele acestea.

Am citit zilele trecute un eseu cu caracter istoric, cu totul remarcabil. Se cheamă „România în 100 de ani- Bilanţul unui veac de istorie”, e scris de austriacul Oliver Jens Schmitt, un profesor relativ tânăr- e născut în anul 1973- care predă istoria sud-est europeană la Universitatea din Viena şi care e evident că dovedeşte o preocupare evidentă pentru românia.

acum 8 zile · comentarii (28)

Problemele deosebit de ample ridicate de situaţia statului de drept din Polonia sunt din nou considerate de europarlamentarii europeni ca fiind într-atât de importante şi urgente încât au necesitat o nouă dezbatere în plen şi au justificat o scrisoare adresată domnilor Juncker şi Timmermans de către preşedinţii principalele grupuri politice din legislativul comunitar.

acum 9 zile · comentarii (10)

O ştire a bulversat instituţiile media acum câteva zile. Administraţia prezidenţială ar face presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu să demisioneze, ameninţându-l cu revocarea, în caz contrar. Discuţiile şi lămuririle ulterioare au demonstrat că nici vorbă de aşa ceva. Cel mai prost a picat domnul judecător Lăzăroiu, care şi-a schimbat declaraţiile de la o zi la alta.

acum 9 zile · comentarii (30)

Am urmărit cu atenţie, în ultimul deceniu, extinderea mişcărilor de protest din Marea Britanie şi alunecarea lor aproape imediată în nesupunere civică deşi nu erau animate de vreun ideal, să spunem. Experţii britanici au spus, pe bună dreptate, că o societate nu poate funcţiona cu explozia drepturilor în detrimentul responsabilităţilor.

acum 10 zile · comentarii (0)

Aniversarea unui sfert de veac de Teatru de stat cu numele celebrei Elvira Godeanu la Târgu-Jiu – un oraş care la sfârşitul veacului al XIX-lea abia număra 3.000 de locuitori, cum ne spune secretarul literar Ion Cepoi, avea totuşi o sală construită anume cu 300 de locuri, o performanţă în epocă –

acum 10 zile · comentarii (0)

INTERVIU / Piesele de puzzle ale politicii europene se reconfigurează chiar sub ochii noştri. Anticipând schimbările fundamentale care se vor produce în economiile ţărilor din UE, statele membre implicate în construcţia de proiecte de infrastructură energetică încearcă să obţină o poziţie cât mai avantajoasă în perspectiva perioadei de tranziţie ce se va finaliza cu decarbonizarea economiilor.

acum 10 zile · comentarii (1)

Unul dintre cele mai complicate puncte de divergenţă între SUA şi Turcia a fost închis, cu largul concurs al secretarului de Stat Mike Pompeo şi al secretarului Apărării, James Mattis. La 5 iunie, ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a convenit cu secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, în legătură cu situaţia din Kurdistanul sirian, continuând înţelegerea convenită cu predecesorul său, Rex Tillerson.

acum 10 zile · comentarii (30)

LA SCARĂ MARE În noul „Jurassic World: Fallen Kingdom“, regizorul J.A. Bayona introduce numeroase teme filozofice şi politice, care fac ca precedentele filme să pară doar un „parc de distracţii“, reuşind cel mai bun „Jurassic“ făcut vreodată. Eroii din precedentul film, Bryce Dallas Howard şi Chris Pratt, îşi reiau aici rolurile.

acum 10 zile · comentarii (1)

În revista satirică franceză „Charlie Hebdo” apare o caricatură (produsă în maxim zece minute) care o înfăţişează pe Simona Halep în finala Roland-Gaross. Ilustraţia o arată pe Simona cu trofeul în mâini, strigând „Fier vechi, fier vechi”. Ore mai târziu, toată ţara a sărit în aer de supărare că de ce, dom'le, „se ia francejii” de noi.

acum 10 zile · comentarii (22)

Procentul unioniştilor este în creştere semnificativă de la un an la altul, iar acest lucru reiese din toate declaraţiile politice făcute dincolo de Prut, indiferent că vorbim de unionişti, socialişti sau europeneşti cu acte româneşti.

acum 11 zile · comentarii (1)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 2 ani · comentarii (39)