Bistriţa: Pe timp de criză îndurăm mai uşor căldura

Bistriţa: Pe timp de criză îndurăm mai uşor căldura

 Canicula din acestă vară nu i-a dirijat pe bistriţeni înspre magazinele de electrocasnice în căutarea aparatelor de aer condiţionat. Spre deosebire de anul trecut când cei care achiziţionau un aparat de aer condiţionat erau nevoiţi să aştepte chiar şi o săptămână  până la instalare, în această vară lucrurile s-au schimbat radical.

Bistrita:Titularizare cu suspine

Bistrita:Titularizare cu suspine

Mîine este o altă zi de foc pentru dascălii care îşi doresc un post stabil în învăţământul de stat. Afişarea ieri seară a rezultatelor contestaţiilor la examenul de titularizare nu a schimbat foarte mult datele problemei. Deşi unii au obţinut după recorectare şapte, nota minimă pentru admitere, nouă medie nu le-a adus şi o catedră celor în cauză, conform datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ). Poate doar un avan

Bistriţa:Bistriţean săltat datorită unui mandat prin Interpol

Bistriţa:Bistriţean săltat datorită unui mandat prin Interpol

Un tânăr de 24 de ani din Teaca a fost ridicat de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale  pentru că pe numele său a fost comunicat un mandat european de arestare  transmis de Interpol Madrid. Alexandru Molnar, de 24 de ani s-a întors de curând din Spania, unde a lucrat în construcţii mai mulţi ani, împreună cu alţi membrii ai familiei.

Bistriţa: Cod galben în judeţ

Bistriţa: Cod galben în judeţ

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)  a extins, astăzi, avertizarea de cod galben emisă ieri. În mai multe judeţe din centrul ţării, Dobrogea, sudul Moldovei şi o parte a Câmpiei Bărăganului, în intervalul orar 12.00-21.00 se vor semnala intensificări ale vântului sau temperaturi foarte ridicate.

Bistriţa: Adevărul la minut

Bistriţa: Adevărul la minut

Ştirile zilei pe care le puteţi citi în ediţia de astăzi a ziarului "Adevărul de Seară". Aflaţi depsre ce probleme există la nivelul primăriilor din judeţ când vine vorba despre accesarea banilor europeni, dar şi despre care este oferta locurilor de muncă vacante până în 23 iulie.

Schimbările într-un domeniu atât de complex precum educaţia nu se petrec nici de azi pe mîine şi nici într-o singură generaţie. Finalul dezastruos al bacalaureatului din acest an reprezintă finalul unui segment de dreaptă al cărui început se ascunde cu mult mai în trecut. Căderea învăţământului şi educaţiei în general începe abrupt după 1948.

acum 15 zile · comentarii (2)

Ce credeţi despre omul din scenariul următor? Pun eu un anunţ de recrutare pe site-ul meu, să zicem o poziţie cu greutate, director general la o companie mare, cu salariu cât alţii câştigă într-un an. Desigur, pe site scrie în detaliu cum trebuie să aplici, la ce adresă de e-mail să trimiţi CV-ul, cum să fie acesta şi ce să conţină aplicaţia. Mură-n gură, ar spune mulţi.

acum 15 zile · comentarii (12)

General cu patru stele, fost vicepremier, ministru al apărării naţionale, ministru al afacerilor interne, fost deputat, senator, decorat de Emil Constantinescu cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, apoi, de Ion Iliescu cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, Gabriel Oprea a ajuns ştirea zilei la Euronews, după ce a postat pe contul său de facebook o poză photoshopată cu Barack Obama.

acum 16 zile · comentarii (7)

Andrei Năstase se foloseşte de fiecare ocazie pe care o are pentru a se lepăda de România şi de unionism, iar acest lucru nu doar când este întrebat. Cu toate acestea cetăţenia română îi stă foarte bine, dar aşa cum  zice şi el despre alţi un milion de moldoveni: este luată din interes.

acum 16 zile · comentarii (4)

Încheierea stagiunii de la Ateneu aparţine lui Leonard Bernstein. Fost discipol al lui Lenny, Christian Badea a ţinut să-i onoreze centenarul cu The Age of Anxiety, a doua simfonie a muzicianului american fiind, cred, prezentată în premieră în România.

acum 16 zile · comentarii (0)

Urmează mişcări importante. În primul rând, aşa cum se spune în proiectul de Declaraţie finală a cărui formulă se negociază acum între statele aliate, şefii de state şi guverne care se vor întâlni la Bruxelles pe 11 şi 12 iulie, urmează să fie aprobată a nouă strategie care să pună un accent sporit pe apărarea colectivă, nivelul de pregătire al trupelor şi mobilitatea acestora precum şi pe războiul cibernetic.

acum 17 zile · comentarii (33)

Cu două zile înaintea debutului, cea de-a 50-a ediţie a cunoscutei sărbători oiereşti din Vaideenii Vâlcii, Învârtita Dorului, a fost pusă brutal sub semnul întrebării de o năprasnică furtună şi de un adevărat potop al lui Noe, nemaicunoscute până atunci de bătrânii ciobani ai vestitei aşezări cu chip şi spirit ardelenesc din nordul Olteniei de sub munte.

acum 18 zile · comentarii (0)

Literatura e dovada că viaţa nu ajunge, zicea poetul lusitan. Avea pălărie, vreo douăzeci şi ceva de nume diferite şi a lăsat în urmă o valiză cu sute de manuscrise. Evident că şi Fernando Pessoa ar fi de luat în bagaje vara asta, tradus în română de poetul Dinu Flămând. Am ales însă zece cărţi din literatura română de azi, de luat pe insula pustie a vacanţelor. Zece porunci şi o vară frumoasă!

acum 18 zile · comentarii (12)

Summitul NATO din iulie ar putea fi un moment de linişte între cei 29 de aliaţi, dar din păcate nu va fi aşa. Preşedintele Donald Trump a transmis o serie de scrisori către aliaţii săi din NATO, cu un mesaj clar: summitul va fi despre cei care dau 2% din PIB şi despre cei care nu dau. Scrisoarea trimisă către PM Erna Solberg fost publicată de media norvegiană.

acum 18 zile · comentarii (12)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 2 ani · comentarii (39)