Bistriţa: LA PAS PRIN VECHIUL BURG/ Hotel Coroana de Aur, o ficţiune devenită realitate

Bistriţa: LA PAS PRIN VECHIUL BURG/ Hotel Coroana de Aur, o ficţiune devenită realitate

Hotelul „Coroana de Aur” a dat startul turismului din Bistriţa-Năsăud într-o perioadă în care numele pe care-l poartă a fost cu greu acceptat de către regim. Cel mai interesant aspect legat de Hotelul „Coroana de Aur” este că acesta exista încă dinainte să se construiască. Aici a fost primit avocatul Johnatan Harker, din romanul „Dracula”, conform spuselor autorului irlandez Bram Stoker. Acesta nu a vizitat niciodata Tran

Bistriţa: Heavy Metal în Art Cafe

Bistriţa: Heavy Metal în Art Cafe

Nou înfiinţata trupă de heavy metal, „GAFA”, va concerta în premieră în această seară în Art Cafe. Concertul începe la ora 20.00. Băieţii de la Gafa au avut primele repetiţii acum câteva luni, iar aceasta este prima ieşire în public

Bistriţa:100 de licitaţii pentru datorii

Bistriţa:100 de licitaţii pentru datorii

Direcţia Generală a Finanţelor Bistriţa-Năsăud a organizat în acest an mai mult de o sută de licitaţii în care a încercat să valorifice bunurile mobile şi imobile sechestrate de la datornici. Bunurile scoase la licitaţie nu au adus însă foarte mulţi bani la bugetul local, pentru că licitaţiile nu prea au avut clienţi. Astfel anul acesta s-au obţinut 45000 de lei în timp ce anul trecut încasările din licitaţii au fost de

Schimbările într-un domeniu atât de complex precum educaţia nu se petrec nici de azi pe mîine şi nici într-o singură generaţie. Finalul dezastruos al bacalaureatului din acest an reprezintă finalul unui segment de dreaptă al cărui început se ascunde cu mult mai în trecut. Căderea învăţământului şi educaţiei în general începe abrupt după 1948.

acum 15 zile · comentarii (2)

Ce credeţi despre omul din scenariul următor? Pun eu un anunţ de recrutare pe site-ul meu, să zicem o poziţie cu greutate, director general la o companie mare, cu salariu cât alţii câştigă într-un an. Desigur, pe site scrie în detaliu cum trebuie să aplici, la ce adresă de e-mail să trimiţi CV-ul, cum să fie acesta şi ce să conţină aplicaţia. Mură-n gură, ar spune mulţi.

acum 15 zile · comentarii (12)

General cu patru stele, fost vicepremier, ministru al apărării naţionale, ministru al afacerilor interne, fost deputat, senator, decorat de Emil Constantinescu cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, apoi, de Ion Iliescu cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, Gabriel Oprea a ajuns ştirea zilei la Euronews, după ce a postat pe contul său de facebook o poză photoshopată cu Barack Obama.

acum 15 zile · comentarii (7)

Andrei Năstase se foloseşte de fiecare ocazie pe care o are pentru a se lepăda de România şi de unionism, iar acest lucru nu doar când este întrebat. Cu toate acestea cetăţenia română îi stă foarte bine, dar aşa cum  zice şi el despre alţi un milion de moldoveni: este luată din interes.

acum 16 zile · comentarii (4)

Încheierea stagiunii de la Ateneu aparţine lui Leonard Bernstein. Fost discipol al lui Lenny, Christian Badea a ţinut să-i onoreze centenarul cu The Age of Anxiety, a doua simfonie a muzicianului american fiind, cred, prezentată în premieră în România.

acum 16 zile · comentarii (0)

Urmează mişcări importante. În primul rând, aşa cum se spune în proiectul de Declaraţie finală a cărui formulă se negociază acum între statele aliate, şefii de state şi guverne care se vor întâlni la Bruxelles pe 11 şi 12 iulie, urmează să fie aprobată a nouă strategie care să pună un accent sporit pe apărarea colectivă, nivelul de pregătire al trupelor şi mobilitatea acestora precum şi pe războiul cibernetic.

acum 16 zile · comentarii (33)

Cu două zile înaintea debutului, cea de-a 50-a ediţie a cunoscutei sărbători oiereşti din Vaideenii Vâlcii, Învârtita Dorului, a fost pusă brutal sub semnul întrebării de o năprasnică furtună şi de un adevărat potop al lui Noe, nemaicunoscute până atunci de bătrânii ciobani ai vestitei aşezări cu chip şi spirit ardelenesc din nordul Olteniei de sub munte.

acum 17 zile · comentarii (0)

Literatura e dovada că viaţa nu ajunge, zicea poetul lusitan. Avea pălărie, vreo douăzeci şi ceva de nume diferite şi a lăsat în urmă o valiză cu sute de manuscrise. Evident că şi Fernando Pessoa ar fi de luat în bagaje vara asta, tradus în română de poetul Dinu Flămând. Am ales însă zece cărţi din literatura română de azi, de luat pe insula pustie a vacanţelor. Zece porunci şi o vară frumoasă!

acum 17 zile · comentarii (12)

Summitul NATO din iulie ar putea fi un moment de linişte între cei 29 de aliaţi, dar din păcate nu va fi aşa. Preşedintele Donald Trump a transmis o serie de scrisori către aliaţii săi din NATO, cu un mesaj clar: summitul va fi despre cei care dau 2% din PIB şi despre cei care nu dau. Scrisoarea trimisă către PM Erna Solberg fost publicată de media norvegiană.

acum 17 zile · comentarii (12)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 2 ani · comentarii (39)
Postari Recente