Bistriţa: Adevărul la minut

Bistriţa: Adevărul la minut

Citiţi informaţiile zilei pe care le găsiţi şi în ediţia de astăzi a ziarului "Adevărul de Seară". Aflaţi despre unde puteţi să accesaţi chestionarele auto pe internet, la ce evenimente participă formaţia de fanfară a Forumului German, dar şi ce semnificaţie are ziua de deastăzi pentru comunitatea ortodoxă.

Bistriţa:Noi restricţii pentru tranzitul prin Beclean

Bistriţa:Noi restricţii pentru tranzitul prin Beclean

Demolarea unui pod plasat în centrul oraşului Beclean, pe ruta Drumului Naţional 17 lărgeşte restricţiile anunţate în urmă cu o săptămână. Tuturor şoferilor care vor să tranziteze oraşul li se atrage atenţia să încerce ocolirea Becleanului pentru a lăsa traseul alternativ din oraş pentru deplasarea mijloacelor de intervenţie rapidă şi a localnicilor.

Bistriţa: Poezie în penumbră de Rembrandt

Bistriţa: Poezie în penumbră de Rembrandt

Numit după un celebru tablou de Rembrandt, festivalul de poezie „Rondul de Noapte” a adunat la Bistriţa poeţi din toată ţara. Recitalul are menirea să readucă poezia la rolul ei iniţial, când poeţii nu-şi făceau  încă schimb de volume, ci se întreceau în a-şi rosti versurile cu voce tare

Bistriţa:Îngropaţi în datorii

Bistriţa:Îngropaţi în datorii

 Tribunalul Bistriţa-Năsăud  a acumulat facturi neplătite de 171,112 lei, despre care nu se ştie când şi cum vor fi achitate. Cele mai presante sunt datoriile la utilităţi. Electrica are facturi restante de  20.343 de lei, telefoanele costă aproape 2500 de lei, iar apa şi canalul plus salubritatea 3434 lei. Tribunalul nu va rămâne fără utlităţi, pentru că furnizorii au protocoale cu Ministerul Justiţiei.

Bistriţa: Direcţia Copilului nu are director

Bistriţa:  Direcţia Copilului nu are director

Numirea în funcţia de şef la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului a Danielei Bulcu a fost amânată, astăzi,  din lipsa unei majorităţi confortabile prezente la şedinţa de consiliu judeţean (CJ).  În condiţiile în care fostul director, Marin Rus, a demisionat  insitutuţia nu are un şef momentan.

Bistriţa:Sperietoarea reducerii posturilor bântuie învăţământul

Bistriţa:Sperietoarea reducerii posturilor bântuie învăţământul

Ordinul Ministerului Învăţământului transmis la sfârşitul săptămânii trecute Inspectoratelor Şcolare, de a reduce numărul de profesori cu 20000 pentru că nu mai ajung banii de salarii, stârneşte nelinişte şi printre dascălii din Bistriţa-Năsăud. Deşi conducerea Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud dă asigurări că profesorii calificaţi nu vor fi afectaţi, nimeni nu ştie încă de câte catedre este vorba.

Într-un ritm din ce în ce mai nervos, aparent ilogic măcar din punct de vedere politic şi de securitate, americanii declanşează valuri succesive de sancţiuni economice, lovindu-şi mai întâi prietenii şi aliaţii strategici, apoi pe toţi ceilalţi parteneri, tradiţionali sau mai noi, producând crize şi generând mişcări de revoltă şi retorsiune pe măsură.

acum 3 zile · comentarii (25)

Ori de câte ori oamenii ies în stradă, voluntar, din proprie iniţiativă, să protesteze împotriva regimului care, cu cinism, demonstrează că are alte interese decât cele ale cetăţenilor, în stradă sunt scoşi, OBLIGATORIU, alţi oameni. Îmbrăcaţi în uniforme, câteodată mascaţi, ascunşi în spatele unor cagule care, utopic, ar trebui să le protejeze identitatea.

acum 3 zile · comentarii (4)

Instituţiile monetare fiduciare (bazate pe un sistem de credinţe şi perpetuare infinită) cum ar fi băncile centrale independente, ţintele monetare şi inflaţioniste, consiliile de rate de schimb valutar, aranjamentele fixe de schimb valutar cum a fost standardul aurului, sistemul monetar european (EMS) sau unitatea monetară europeană (EMU) şi dolarizarea sunt create de un

acum 3 zile · comentarii (1)

Pe măsură ce ne apropiem de toamnă şi se tot întârzie reorganizarea ELCEN-ului şi RADET, cu atât primarul Gabriela Firea îşi periclitează şansele de a putea veni, în faţa bucureştenilor, cu reformarea unui serviciu vital pentru Capitală. Soluţia găsită ieri pare mai degrabă un panaceu şi nu atacă problemele sistemice ale reţelei de producţie şi de furnizare a energiei termică şi a apei calde pentru bucureşteni.

acum 3 zile · comentarii (5)

Milioane de români l-au adorat pe criminalul Gheorghiu-Dej, „iubirea neţărmurită” pentru Ceauşescu încă mai stoarce nostalgii şi lacrimi, apoi dorinţa de neoprit de a avea un „tătuc” s-a revărsat asupra unor lideri precum Ion Iliescu şi Liviu Dragnea. Toate cazurile au rădăcinile înfipte într-o complicitate doar în aparenţă întâmplătoare.

acum 4 zile · comentarii (37)

Multă lume a constatat că Viorica Dăncilă foloseşte interpreţi la toate întâlnirile externe. Cum e posibil aşa ceva?, m-au întrebat – scandalizaţi – oameni care ştiau că, înainte de a ocupa fotoliul de premier, Dăncilă fusese aproape un deceniu membră a Parlamentului European. E posibil ca un deputat european să vorbească doar limba maternă?

acum 4 zile · comentarii (84)

Cu fiecare zi ce trece, dimensiunile dezastrului din noaptea 10-11 august devin tot mai clare. Rămâne evidentă următoarea realitate. Jandarmeria română a atacat, bătut, gazat, fugărit zeci de mii de oameni nevinovaţi, paşnici, fără arme, care nu făceau altceva decât ce prevede Constituţia: dreptul la liberă exprimare a ideilor şi doleanţelor.

acum 5 zile · comentarii (39)

Bine-aţi revenit acasă! Am plâns împreună la revedere - ne-au ajutat şi jandarmii, e drept. Am strigat împreună pentru o ţară normală, pentru justiţie, pentru o guvernare competentă. După trei seri petrecute împreună apare întrebarea: „şi-acum, ce facem?“. Ţara este în continuare condusă de aceiaşi hoţi şi de aceiaşi incompetenţi, care v-au mai şi batjocorit, insultat, bătut, minţit.

acum 5 zile · comentarii (8)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 2 ani · comentarii (39)
Postari Recente