O fostă campioană la tenis bate 600 de kilometri, pe jos, pentru a promova educaţia alternativă

O fostă campioană la tenis bate 600 de kilometri, pe jos, pentru a promova educaţia alternativă

La 38 de ani, Raluca Ciulei, o româncă din Făgăraş, are un CV impresionant: a fost campioană naţională la tenis de masă a studiat şi practicat sportul de performanţă în Germania, SUA şi Elveţia. Tot acolo s-a specializat în matematică şi informatică. Luni, fosta sportivă a pornit într-o călătorie de 600 de kilometri, în România, ţara sa natală, pentru a promova educaţia alternativă.

Incident misterios pe un drum naţional din Ardeal: Un adolescent de 15 ani a fost găsit inconştient singur, noaptea, lângă bicicletă

Incident misterios pe un drum naţional din Ardeal: Un adolescent de 15 ani a fost găsit inconştient singur, noaptea, lângă bicicletă

Un adolescent de 15 ani, din Mureşenii Bârgăului a fost găsit, duminică seara, în jurul orei 22:00, în stare foarte gravă, într-o parcare de lângă drumul naţional 17. Acesta era singur, lângă bicicleta sa. Echipajul medical l-a găsit inconştient, cu un traumatism cranio-cerebral. Nimeni nu ştie exact ce s-a întâmplat.

VIDEO Grav accident în Bistriţa-Năsăud: Două maşini s-au ciocnit, iar una a fost proiectată pe calea ferată unde a fost lovită de o locomotivă

VIDEO Grav accident în Bistriţa-Năsăud: Două maşini s-au ciocnit, iar una a fost proiectată pe calea ferată unde a fost lovită de o locomotivă

Un grav accident s-a produs, miercuri seară, pe DN 17 D, în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde două maşini s-au ciocnit, iar una a fost proiectată pe calea ferată, fiind lovită de locomotiva unui tren de persoane. Din primele informaţii, patru persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind inconştiente şi încarcerate.

Cum încerca un om al străzii să corupă sexual copii de 8-10 ani chiar în centrul Bistriţei. Bărbatul se dezbrăca în faţa celor mici

Cum încerca un om al străzii să corupă sexual copii de 8-10 ani chiar în centrul Bistriţei. Bărbatul se dezbrăca în faţa celor mici

Poliţiştii au prins marţi un bărbat de 49 de ani, care săptămânile trecute a băgat în sperieţi oamenii care locuiesc în centrul istoric al Bistriţei. Asta după ce, cu pantalonii în vine, aborda copii de 8-10 ani şi le cerea să îl urmeze. Copiii erau abordaţi în pasajele ferite din centrul oraşului. Bărbatul este un om al străzii, care, se pare, îşi făcea veacul chiar prin centrul oraşului.

Cum pot să devină otrăvitoare ciupercile teroretic comestibile. Semnele care trebuie să ne trimită urgent la spital

Cum pot să devină otrăvitoare ciupercile teroretic comestibile. Semnele care trebuie să ne trimită urgent la spital

Ciupercile otrăvitoare au trimis la spital zeci de persoane în România în ultima perioadă. De cele mai multe ori, au fost confundate de culegători cu cele comestibile. Specialiştii spun că trebuie să fim foarte atenţi atunci când mergem la cules de ciuperci, mai ales că unele teoretic comestibile se pot încrucişa cu sporii celor otrăvitoare.

Într-un ritm din ce în ce mai nervos, aparent ilogic măcar din punct de vedere politic şi de securitate, americanii declanşează valuri succesive de sancţiuni economice, lovindu-şi mai întâi prietenii şi aliaţii strategici, apoi pe toţi ceilalţi parteneri, tradiţionali sau mai noi, producând crize şi generând mişcări de revoltă şi retorsiune pe măsură.

Ori de câte ori oamenii ies în stradă, voluntar, din proprie iniţiativă, să protesteze împotriva regimului care, cu cinism, demonstrează că are alte interese decât cele ale cetăţenilor, în stradă sunt scoşi, OBLIGATORIU, alţi oameni. Îmbrăcaţi în uniforme, câteodată mascaţi, ascunşi în spatele unor cagule care, utopic, ar trebui să le protejeze identitatea.

acum 23 ore · comentarii (1)

Instituţiile monetare fiduciare (bazate pe un sistem de credinţe şi perpetuare infinită) cum ar fi băncile centrale independente, ţintele monetare şi inflaţioniste, consiliile de rate de schimb valutar, aranjamentele fixe de schimb valutar cum a fost standardul aurului, sistemul monetar european (EMS) sau unitatea monetară europeană (EMU) şi dolarizarea sunt create de un

Pe măsură ce ne apropiem de toamnă şi se tot întârzie reorganizarea ELCEN-ului şi RADET, cu atât primarul Gabriela Firea îşi periclitează şansele de a putea veni, în faţa bucureştenilor, cu reformarea unui serviciu vital pentru Capitală. Soluţia găsită ieri pare mai degrabă un panaceu şi nu atacă problemele sistemice ale reţelei de producţie şi de furnizare a energiei termică şi a apei calde pentru bucureşteni.

Milioane de români l-au adorat pe criminalul Gheorghiu-Dej, „iubirea neţărmurită” pentru Ceauşescu încă mai stoarce nostalgii şi lacrimi, apoi dorinţa de neoprit de a avea un „tătuc” s-a revărsat asupra unor lideri precum Ion Iliescu şi Liviu Dragnea. Toate cazurile au rădăcinile înfipte într-o complicitate doar în aparenţă întâmplătoare.

acum 2 zile · comentarii (33)

Multă lume a constatat că Viorica Dăncilă foloseşte interpreţi la toate întâlnirile externe. Cum e posibil aşa ceva?, m-au întrebat – scandalizaţi – oameni care ştiau că, înainte de a ocupa fotoliul de premier, Dăncilă fusese aproape un deceniu membră a Parlamentului European. E posibil ca un deputat european să vorbească doar limba maternă?

acum 2 zile · comentarii (84)

Cu fiecare zi ce trece, dimensiunile dezastrului din noaptea 10-11 august devin tot mai clare. Rămâne evidentă următoarea realitate. Jandarmeria română a atacat, bătut, gazat, fugărit zeci de mii de oameni nevinovaţi, paşnici, fără arme, care nu făceau altceva decât ce prevede Constituţia: dreptul la liberă exprimare a ideilor şi doleanţelor.

acum 2 zile · comentarii (39)

Bine-aţi revenit acasă! Am plâns împreună la revedere - ne-au ajutat şi jandarmii, e drept. Am strigat împreună pentru o ţară normală, pentru justiţie, pentru o guvernare competentă. După trei seri petrecute împreună apare întrebarea: „şi-acum, ce facem?“. Ţara este în continuare condusă de aceiaşi hoţi şi de aceiaşi incompetenţi, care v-au mai şi batjocorit, insultat, bătut, minţit.

acum 3 zile · comentarii (7)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 2 ani · comentarii (39)