Pădurar acuzat că a furat peste 13.500 de metri cubi de lemn într-o lună. Toată marfa încape în 540 de camioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Pădurarul a fost trimis în judecată sub acuzaţia de delapidare, uz de fals şi fals intelectual. El este acuzat că şi-a însuşit, într-o singură lună, 13.564 de metri cubi de material lemnos.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa l-au trimis în judecată pe Cristian Vasile Roman, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru (judeţul Bistriţa-Năsăud), pentru că „şi-a însuşit fără drept în gestiunea sa cantitatea de 13.564 de metri cubi de material lemnos”.

Pădurarul a făcut acest lucru, spun anchetatorii, în luna octombrie 2018.

Cantitatea de lemn a fost remisă către alţi trei inculpaţi (Adrian Moldovan, Valer Bor şi Ioan Sorin Şoanca) „în schimbul unor sume de bani, împreună cu documente întocmite în fals, respectiv avize de însoţire a materialului lemnos în care s-au atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului.”

Documentele false au fost folosite de cei trei cumpărători pentru a le prezenta poliţiei în cadrul controalelor.

Toţi cei patru inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals şi complicitate la delapidare.

Cantitatea de lemne specificată de procurori încape în peste 540 de camioane care transportă material lemnos, iar pe piaţă aceasta ar valora peste 2,5 milioane de lei.

Pe aceeaşi temă:

Jaf în Munţii Rodnei. Peste 3.300 de copaci au fost tăiaţi ilegal

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite