Oraşul biblic Sodoma ar fi dispărut în urma exploziei unui asteroid. Ce au descoperit recent arheologii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraşul biblic ar fi dispărut în urma unei explozii a unui asteroid FOTO: Newsweek.com
Oraşul biblic ar fi dispărut în urma unei explozii a unui asteroid FOTO: Newsweek.com

Arheologii susţin, bazându-se pe descoperiri recente, că explozia unui asteroid care a avut loc în urmă cu 3.700 de ani ar fi distrus zona unde se bănuieşte că s-ar fi aflat oraşul biblic Sodoma.

Explozia unui asteroid care a avut loc în urmă cu 3.700 de ani ar fi distrus oraşul Tall et-Hammam. Acesta era situat în valea Iordaniei, iar arheologii susţin că acolo ar fi fost oraşul biblic Sodoma. 

Ipoteza despre unde se afla Sodoma este însă intens dezbătută în mediul academic. Potrivit Bibliei, oraşele Sodoma şi Gomora au fost distruse de către Dumnezeu, din cauza acţiunilor „păcătoase” ale locuitorilor lor. 

Potrivit Newsweek, arheologul Philip Silvia din cadrul Universităţii creştine Trinity Southwest din New Mexico şi-a prezentat descoperirile preliminare în cadrul întâlnirii anuale American Schools of Oriental Research din Denver, Colorado.

Acestea au scos în evidenţă faptul că excavările şi datările cu radiocarbon din Tall et-Hammam sugerează că majoritatea zidurilor construite din pământ au fost distruse în urmă cu 3.700 de ani. 

Explozia uriaşă ar fi distrus în proporţie de 100% oraşele de la mijlocul Epocii Bronzului, dar şi solurile agricole ale zonelor considerate până atunci fertile, mai dezvăluie cercetătorii în studiu. Unda de şoc ar fi împins apa fierbinte din Marea Moartă spre ţărm. 

Arheologii exavează în zonă de peste 10 ani. Aceştia mai susţin că oamenii s-ar fi întors în zonă abia după 600-700 de ani de la explozie şi s-au stabilit într-o zonă situată la nord de Marea Moartă. 

Vă mai recomandăm:

Misterul mumiilor tatuate din Luxor, elucidat după 4 ani de la descoperire

Împerecherile în grupuri restrânse ale oamenilor de acum 200.000 de ani cauzau deformări grave ale oaselor nou-născuţilor

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite