O jumătate de tonă de melci fără acte de provenienţă, confiscată de la un bistriţean

O jumătate de tonă de melci fără acte de provenienţă, confiscată de la un bistriţean

Întreaga cantitate de melci a fost confiscată. FOTO: Arhivă

Cantitatea de o jumătate de tonă de melci a fost confiscată de poliţiştii bistriţeni, pe DN 17, în localitatea Crainimăt, de la un bărbat care nu avea acte de provenienţă pentru marfă şi care a spus că a cumpărat melcii de la mai multe persoane fizice şi urma să îi vândă la un centru de colectare.

Un bărbat de 55 de ani din Bistriţa a fost oprit, vineri seara, pe DN 17 în satul Crainimăt. El transporta cu o autoutilitară 500 de kilograme de melci fără să aibă acte de provenienţă.

Poliţiştii au confiscat însă întreaga cantitate de melci şi l-au amendat pe bărbat.Şoferul le-a spus poliţiştilor că a cumpărat melcii de la mai multe persoane fizice şi urma să îi vândă la un centru de colectare din judeţul Mureş.

Potrivit unor anunţuri postate pe Internet, melcii sunt vânduţi cu preţuri între 2 şi 10 euro pe kilogram în Italia şi Spania, preţul variind în funcţie de cantitate şi calitate.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: