O bistriţeancă face senzaţie în Austria cu kangoo jumps. Tânăra de 26 de ani, pasionată de sport, a pus pe picioare un business cu care i-a cucerit pe străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 26 de ani, o tânără din Bistriţa a ajuns să formeze instructori de Kangoo Jumps tocmai în Austria. Ajunsă în această ţară de nici un an, Sanda Briciu este singura româncă autorizată să formeze instructori de kangoo jumps.

La cei 26 de ani ai săi, Sanda Briciu a făcut mai multe decât fac mulţi într-o viaţă întreagă. S-a născut în Bistriţa şi s-a specializat mai apoi în Cluj-Napoca în Contabilitate la Facultatea de Ştiinţe Economice. A continuat un masterat în Germania, în publicitate, iar de curând l-a început al doilea, pe management general în Austria, la Johannes Kepler University, o universitate renumită din Linz. 

Ce o diferenţiază pe Sanda de alţi tineri de vârsta ei este tocmai dragostea pentru sport. Aceasta a determinat-o ca încă de la vârsta de 18 ani să urmeze cursuri care să-i permită să formeze instructori de kangoo jumps. 

„Am fost întotdeauna pasionată de orice formă de sport, astfel că primele cursuri pentru a deveni instructor le-am început deja când aveam 18 ani. Am absolvit Cursurile de Formare Instructor Fitness Aerobic la federaţia Română Sportul pentru toţi în România. Acesta a fost doar începutul. Am continuat să mă specializez cu orice workshop, convenţie de fitness, eveniment posibil”, precizează Sanda, care spune că a făcut cunoştinţă cu acest sport la Miercurea Ciuc, unde a întâlnit-o pe Kinga Sebestyen, cea care a şi pus bazele kangoo jumps în România. 

S-a mutat în Austria să dezvolte kangoo jumps 

Bistriţeanca nu s-a mulţumit în a preda şi a-i intrui pe alţii într-ale kangoo jumps-ului, ci a decis să îşi încerce norocul şi în Austria, unde s-a mutat în urmă cu mai bine de 10 luni. Deşi mulţi au nevoie de o perioadă de adaptare, la doar 2-3 luni de la mutarea în Austria, bistriţeanca a primit dreptul de a preda şi a forma instructori acolo. 

„Faptul că am succes cu kangoo jumps aici nu e doar o pură întâmplare, pentru că e ceva încă nou. Eu studiez la linia germană de la grădiniţă, am făcut toate studiile în germană, vorbesc limba perfect, dar am şi fost des în vizită în Germania şi Austria. Asta m-a ajutat să mă familiarizez şi cu obiceiurile şi cultura nemţilor, cu mentalitatea lor. Formele mele de promovare sunt adaptate local, iar faptul că vorbesc limba lor este un avantaj enorm. Nu orice instructor care ar veni aici şi ar lua-o de la zero ar avea succes. Nemţii şi austriecii sunt popoare aparte şi ceea ce funcţionează în România nu funcţionează şi aici”, explică instructoarea de kangoo jumps. 

E nevoie de multă dedicaţie, sute şi mii de ore de practică, de transpiraţie   

Deja, Sanda a format 6 instructori de kangoo jumps, fiind prima româncă ce a reuşit să se impună în această industrie nouă în Austria. Cererea fiind mare, Sanda intenţionează să trimită instructorii formaţi în locaţiile unde a mai fost solicitată. 

kango jumps  8

„Am muncit foarte mult să ajung aici. E nevoie de multă dedicaţie, sute şi mii de ore de practică, de transpiraţie, dedicaţie şi perseverenţă. Nu este o meserie uşoară. Trebuie să mergi în sală, să zâmbeşti, să motivezi şi să inspiri lumea, indiferent dacă pe tine te doare ceva sau ai avut o zi mai proastă.(...) Eu îmi iubesc meseria şi o consider o pasiune. Dacă faci ceea ce iubeşti cel mai mult, nu simţi că lucrezi nici măcar o zi în viaţa ta. Aşadar, posibilitatea de a dezvolta pasiunea mea într-o ţară în care nu se cunosc programele Kangoo Jumps a fost o motivaţie pentru mine”, mai spune bistriţeanca. 

Momentan, Sanda predă ore de kangoo jumps în Linz şi în St. Valentin, dar are cerinţe din mai multe oraşe. În ceea ce priveşte vârstele, ei bine, acestea variază de la 15 ani şi până la 65. Toată lumea este curioasă, mai ales că este un sport nou în Austria.

kango jumps  6

„Pentru multe dintre ele, programele kangoo jumps sunt deja un stil de viaţă şi asta mă străduiesc să le inspir din prima zi. Beneficiile programelor se văd: am persoane care în mai puţin de 6 luni au slăbit peste 20 de kilograme, se simt mai energice, dorm mai bine, sunt mai suple şi mai tonifiate şi şi-au recâştigat îngrederea în sine”, completează tânăra. 

Vă mai recomandăm:

Colţul de rai din România unde sania şi schiurile au fost singurele mijloacele de locomoţie decenii la rând

Cum se pregăteşte un bistriţean pentru una dintre cele mai dure competiţii de la Polul Nord: alergat la bustul gol, dormit afară şi băi în apă rece ca gheaţa

FC Transylvania, echipa de fotbal ardelenească din Dublin. Cum a apărut formaţia alcătuită 100% din români

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite