Noii intraţi în Parlament: de la profesoara de Franceză la fostul manechin de 27 de ani care are un imperiu la picioare

Noii intraţi în Parlament: de la profesoara de Franceză la fostul manechin de 27 de ani care are un imperiu la picioare

Fostul manechin Robert Sighiartău are un imperiu la picioare FOTO: Bianca Sara

Biroul Electoral Central a făcut publice joi rezultatele alegerilor parlamentare, după redistribuiri. Pe lângă doi deputaţi şi un senator cu ştate vechi, bistriţenii vor fi reprezentaţi în Parlament şi de o profesoară de Limba Franceză, de un coregraf, de un afacerist şi de un fost fotomodel, cu un imperiu la picioare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi, Biroul Electoral Central a făcut publice rezultatele alegerilor parlamentare. Acestea au fost aşteptate cu sufletul la gură de către partidele politice din Bistriţa-Năsăud, mai ales că două scaune de deputat şi două de senator au intrat în coşul naţional al redistribuirii. 
 
Singurii care au câştigat câte un scaun de deputat din prima au fost Daniel Suciu (PSD), fostul ministru Doina Pană (PSD) şi tânărul consilier judeţean Robert Sighiartău (PNL).
 
Dacă Daniel Suciu şi Doina Pană sunt deja obişnuiţi cu Parlamentul, consilierul judeţean Robert Sighiartău este la prima experienţă de acest tip. Robert Sighiartău are 27 de ani, este consilier judeţean la al doilea mandat şi are un imperiu la picioare. 
 
Familia sa deţine un grup de firme cu activităţi în domeniul auto, Robert Sighiartău fiind directorul general al uneia dintre ele, Mondial Motors, care are o cifră de afaceri de două milioane de lei.  De asemenea, în tinereţe, Robert Sighiartău a activat şi ca manechin.
 
În Parlament a intrat şi un afacerist proaspăt întors din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre Ionuţ Simionca. Acesta este proaspăt în politică, intrând înainte de alegerile locale din vară în PMP, formaţiune politică pe care o şi conduce. Simionca are 8 terenuri în diferite zone din judeţ, două case, două apartamente, unul dintre ele fiind situat în SUA, potrivit declaraţiei sale de avere. 
 
Lista pentru Camera Deputaţilor este închisă de Cristina Iurişniţi, o profesoară de Limba Franceză, care este şi corector/examinator DELF la Institutul Francez din Cluj-Napoca. Profesoara, care a candidat pentru USR, deţine un apartament în Bistriţa şi un autoturism, conform declaraţiei sale de avere. 
 
Nou este în Parlament şi proaspăt senatorul Ioan Simionca. Acesta a candidat pe listele ALDE şi a prins un scaun de senator în urma redistribuirii. Ioan Simionca este de profesie coregraf, fiind angajat în instituţiile de cultură din Bistriţa-Năsăud încă din anul 1985. Acesta deţine un teren şi o casă într-o localitate de lângă Bistriţa şi un apartament în municipiu. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările