Ne căutăm jumătatea la locul de muncă? Avantaje şi dezavantaje

Ne căutăm jumătatea la locul de muncă? Avantaje şi dezavantaje

Care sunt avantajele şi dezavantajele unei relaţii la locul de muncă?

Nu puţini sunt cei care îşi găsesc jumătatea unde s-ar fi aşteptat mai puţin: la locul de muncă. Timpul îndelungat petrecut alături de colegii de muncă poate să ne apropie şi să ducă la o relaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Multe companii împiedică angajaţii să dezvolte relaţii cu colegii de muncă, tocmai pentru a nu complica lucrurile. De multe ori însă, se întâmplă ca angajaţii unei firme să îşi găsească jumătatea chiar la locul de muncă. 
 
Potrivit sondajelor de opinie, o treime din britanici au dezvoltat relaţii la locul de muncă, iar când vine vorba de americani balanţa înclină spre jumătate din cei care au fost incluşi în sondaj.
 
Avantaje:
 
- Vă înţelegeţi reciproc munca. Nu trebuie să daţi explicaţii atunci când trebuie să staţi peste program sau când trebuie să vă sacrificaţi o zi liberă, pentru că iubitul înţelegând natura muncii pe care o faceţi acceptă mai uşor situaţia. 
 
- Sunteţi împreună în fiecare zi, atât acasă, cât şi la muncă. Chiar şi faptul că ţineţi relaţia secretă de şefi sau alţi colegi poate fi incitant şi o poate condimenta. Specialiştii spun că ideea unui „secret” împărtăşit de ambii partneri duce la o apropiere mai mare.
 
Dezavantaje:
 
- Îţi poţi pierde obiectivitatea când vine vorba despre munca celuilalt. Înainte de declaraţii de dragoste, fiind colegi, trebuie să discutaţi şi despre muncă, iar acest lucru ar putea să nu aibă mereu efecte pozitive. Ideile partenerului ar putea părea mai bune decât sunt, iar munca mult mai eficientă decât e în realitate. 
 
- Bucuria dragostei nu prea poate fi împărtăşită. De multe ori aceste relaţii rămân secrete, iar prietenii şi alţi colegi nu prea ştiu despre ele. Chiar dacă relaţii sunt permise în compania unde munciţi, aceste legături nu prea sunt privire cu ochi buni. 
 
Specialiştii spun că unele situaţii sunt total inacceptabile şi intolerabile. Printre ele se numără relaţiile cu colegii căsătoriţi, cu şefii, cu superiorii direcţi sau cu clienţii. 
 
Sursa: careeraddict.com
 

Vă mai recomandăm:

 
 
citeste totul despre: