Fotografia unui bistriţean, declarată de National Geographic una dintre cele mai spectaculoase instantanee din lume

Fotografia unui bistriţean, declarată de National Geographic una dintre cele mai spectaculoase instantanee din lume

Fotografia realizată de bistriţeanul Ovidiu Lazăr - Rodna, Bistriţa-Năsăud FOTO: National Geographic

National Geographic a prezentat 10 instantanee din întreaga lume care îţi taie respiraţia. Printre cele mai spectaculoase instantanee din lume se numără şi o fotografie care înfăţişează comuna Rodna din Bistriţa-Năsăud, realizată de un bistriţean.

Ştiri pe aceeaşi temă


Site-ul postului de televiziune National Geographic şi-a invitat cititorii să surprindă cele mai impresionante locuri din lume în momente magice cuprinse între răsăritul şi apusul soarelui. Jurnaliştii au ales cele mai suprinzătoare 10 astfel de fotografii, numind seria de instantanee „Ora de aur”.

Potrivit dailymail.co.uk, cele mai spectaculoase imagini din lume au surprins podul „Golden Gate” din San Francisco, rezervaţia Masai Mara din Kenya, râul Vltava din Praga sau vulcanul Kamchatka din Rusia în timpul răsăritului, dar şi Monument Valley din Utah, lacul Riffelsse din Matterhorn – Elveţia, străzile Parisului, zăpada din Mount Baker – Washington sau satul Oia din Santorini, Grecia în timpul apusului.

Foto

Printre cele mai spectaculoase 10 fotografii din lume se numără şi una realizată de un fotograf român. Este vorba despre bistriţeanul Ovidiu Lazăr, care a surprins natura din comuna Rodna din Bistriţa-Năsăud, cuprinsă de o ceaţă aurie.

Fotograful în vârstă de 39 de ani Ovidiu Lazăr a surprins şi alte locaţii spectaculoase din judeţul Bistriţa-Năsăud. Printre acestea se numără şi lacul Colibiţa, Pasul Tihuţa sau Valea Blaznei.Vă mai recomandăm:

Capsula timpului: zece poze spectaculoase cu locuri şi oraşe fantomă

Imaginea spectaculoasă surprinsă de un fotograf în Finlanda 

„Ora magică” - astfel și-a denumit National Geographic proiectul prin care invită fotografi din toată lumea să trimită cele mai spectaculoare imagini cu diverse obiective turistice, cunoscute sau mai puțin cunoscute pe Glob, în momentul de trecere de la zi la noapte. ÎN IMAGINE: Cartierul Montparnasse din Paris, în momentul înserării FOTO Mathieu Dupuis/ mymodernmet.com

Imagini din aceeasi galerie
  • „Ora magică” - astfel și-a denumit National Geographic proiectul prin care invită fotografi din toată lumea să trimită cele mai spectaculoare imagini cu diverse obiective turistice, cunoscute sau mai puțin cunoscute pe Glob, în momentul de trecere de la zi la noapte. ÎN IMAGINE: Cartierul Montparnasse din Paris, în momentul înserării FOTO Mathieu Dupuis/ mymodernmet.com
  • Podul Golden Gate din San Francisco, la crepuscul FOTO Michael Bennett/ mymodernmet.com
  • Muntele Baker din Washington, pe înserate FOTO Joel Brady-Power/ mymodernmet.com
  • Insula Santorini, Grecia, la crepuscul FOTO Raymond Choo/ mymodernmet.com
  • Râul Vltava care traversează Praga FOTO Jaromir Chalabala/ mymodernmet.com
  • Rodna, în Bistrița-Năsăud, la crepuscul FOTO Ovidiu Lazăr/ mymodernmet.com
  • Muntele Matterhorn din Elveția FOTO Nan Li Toh/ mymodernmet.com
  • Monument Valley, din statul federal american Utah FOTO Mark Donougher/ mymodernmet.com
  • Parcul Național Masai Mara din Kenya FOTO Florentina Tilvic/ mymodernmet.com
  • Peninsula Kamciatka din Rusia, cu vulcanul Kliucevskoi fumegând FOTO Sergiy Kadulin/ mymodernmet.com
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările