Narcisele de pe Vârful Saca, din Munţii Rodnei, au înflorit. Jandarmii montani monitorizează zona

Narcisele de pe Vârful Saca, din Munţii Rodnei, au înflorit. Jandarmii montani monitorizează zona

Narcisele au înflorit în Munţii Rodnei                                            FOTO: FB/Jandarmeria Bistriţa

Poiana cu narcise este situată pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1.600 de metri, fiind declarată rezervaţie naturală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Narcisele de pe Vârful Saca au înflorit de câteva zile. Jandarmii montani Rodna (bistriţa-Năsăud) patrulează în zonă pentru a le oferi sprijin turiştilor care vizitează poiana.

„Narcisele atrag, mai ales în această perioadă, foarte mulţi turişti din ţară şi din străinătate. Poiana cu Narcise este protejată de lege, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină. Jandarmii montani din Rodna, informează faptul că momentan narcisele se află la începutul perioadei de înflorire şi foarte multe persoane vor dori să viziteze poiana în aceste zile şi în perioada imediat următoare, când va fi perioada de maximă înflorire”m spun jandarmii.

Rezervaţia naturală aflată în Munţii Rodnei are o suprafaţă de 5 hectare şi reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius), protejată de lege, pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1.600 de metri, într-o asociaţie dominată de Barba Ursului.

Pe muntele Saca, din masivul cristalin al Rodnei, se poate ajunge plecând din localitatea Valea Vinului, situat la 8 kilometri de Rodna Veche. Din Valea Vinului pleacă către muntele Saca două poteci mai accesibile: prima urcă spre vest spre Dealul Popii, iar a doua urmăreşte Valea Secii şi apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la Vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului.

Plata biletului de vizitare se poate efectua prin SMS la numărul 7473 cu mesajul PARCRODNA1. Valoarea unui SMS fiind de 1 euro+TVA.

Pe aceeaşi temă:

Un preot vindecat de COVID-19 a donat plasmă. „Înainte de orice, suntem oameni între oameni”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: