Motivul pentru care zeci de turişti şi-au cerut banii înapoi şi au renunţat la cabanele închiriate într-o staţiune montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din oraşul staţiune Sângeorz Băi. FOTO: Adevărul
Imagine din oraşul staţiune Sângeorz Băi. FOTO: Adevărul

Zeci de turişti din toate colţurile ţării şi din străinătate şi-au închiriat cabane în staţiunea Sângeorz-Băi, pentru a-şi petrece sărbătorile la munte.

Peste 300 de familii din Sângeorz-Băi au rămas fără apă potabilă de aproape două săptămâni, iar din această cauză numeroşi turişti au renunţat să-şi petreacă sărbătorile în staţiune. Astfel de probleme au mai existat şi înainte, numai că de această dată ele nu au fost remediate nici măcar după două săptămâni. 

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, susţine că ar fi vorba de o pompă de presiune care s-a ars. 

„Sunt tot felul de probleme, o pompă de presiune care s-a ars, şi multe alte probleme. În toată această perioadă am încercat să suplimentăm apa cu cei de la compania de apă şi cu cei de la ISU, cu cisterne cu apă potabilă. E inadmisibil că, de două săptămâni de când durează această problemă, compania de apă nu a reuşit să rezolve problema de la Sângeorz Băi. Acolo este o problemă de incompetenţă. Eu am găsit vreo opt oameni, unul care era în şanţuri şi ceilalţi care se uitau de pe margine, şi pe domnul director în cizme de cauciuc, asta a fost imaginea. Este şi o tabără de copii acolo, cu vreo 70 de copii şi urmează după anul nou să mai vină încă vreo 70. Cum să lăsăm fără apă 140 de copii? Momentan, am reuşit să rezolvăm problema şi tabăra aceasta este alimentată cu apă. Deocamdată, nu este vorba de o problemă de sănătate publică şi nici de o situaţie de urgenţă, dar lucrurile trebuie rezolvate”, a declarat Dolha, conform Mediafax.

Autorităţile judeţene şi conducerea companiei de apă din Bistriţa-Năsăud par depăşite de situaţie şi nu au putut să ofere nici măcar un termen până la care problemele ar putea fi rezolvate.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite