Ministrul de Interne, despre cazul gândacului din Teleorman: „Trebuie să se analizeze în ce condiţii a simţit poliţistul nevoia să filmeze insecta“

Ministrul de Interne, despre cazul gândacului din Teleorman: „Trebuie să se analizeze în ce condiţii a simţit poliţistul nevoia să filmeze insecta“

Ministrul Carmen Dan a precizat că trebuie să se analizeze în ce condiţii a simţit nevoia poliţistul să filmeze insecta FOTO: Bianca Sara

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, prezentă vineri la Bistriţa, a comentat cazul angajatului IPJ Teleorman care este cercetat pentru că a filmat un gândac în sediul Centrului Operaţional. Aceasta a spus că trebuie să se analizeze în ce condiţii a simţit poliţistul nevoia să filmeze insecta.

Poliţistul Chivu Adrian Cristinel, angajat al IPJ Teleorman, este cercetat disciplinar şi riscă sancţionarea pentru că a filmat un gândat în sediul Centrului Operaţional. În luna februarie a acestui an, pe pagina de Facebook a Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul” apărea un filmuleţ, care prezenta un gândac ce se plima pe un telefon dintr-un birou de poliţie. 
 
Cu această ocazie, sindicatul atrăgea atenţia asupra condiţiilor de lucru mizere de la IPJ Teleorman: 
„După ce că sunt furaţi la salariu prin neacordarea drepturilor salariale, poliţiştii sunt obligaţi să muncească în cocini, spaţii insalubre în care nici cel mai sărac ţăran nu şi-ar ţine animalul domestic. Dispeceratul IPJ Tr colcăie de gândaci”, preciza sindicatul în descrierea filmuleţului. 
 
La o lună de la acest filmuleţ, poliţistul a fost înştiinţat de către superiori că este cercetat disciplinar, pentru că efectuarea de fotografii şi filmări fără avizare constituie abateri disciplinare. 
 
 
Cazul a ajuns şi în atenţia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, care, prezentă într-o vizită de lucru la Bistriţa, a comentat situaţia. 
 
„Dacă s-a luat decizia cercetării, eu zic că este bine, trebuie să se analizeze în ce condiţii a simţit poliţistul nevoia să filmeze acea insectă. Că există acea insectă este o problemă şi tocmai de aceea aştept şi eu să văd care sunt concluziile acestei cercetări”, a declarat Carmen Dan, la Bistriţa. 

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările