Ministerul Apărării a lansat procedura de achiziţie a patru corvete. Navele ar urma să fie construite obligatoriu în România

Ministerul Apărării a lansat procedura de achiziţie a patru corvete. Navele ar urma să fie construite obligatoriu în România

Cele 4 corvete vor fi construite în România, aceasta fiind una dintre condiţiile licitaţiei

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, spune că a fost lansată procedura de achiziţie a patru corvete pentru Forţele Navale. Vasele de luptă vor fi construite într-un şantier naval din România, indiferent cine câştigă licitaţia, a mai spus Fifor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fifor spune că procedura procedura de licitaţie pentru construcţia celor patru corvete multifuncţionale a fost lansată joi, 1 martie. Constructorul, indiferent de unde este, va fi obligat să construiască cele patru corvete în România, într-un şantier naval de aici. Aceasta este una dintre condiţiile de participare la licitaţie. 

„Ieri a fost urcată pe site-ul Romtehnica această procedură, este o licitaţie. Noi am pus aceste două condiţii pe lângă altele: cele patru corvete să se construiască într-un şantier naval din România. Asta înseamnă un parteneriat cu România. Oricine va face aceste corvete are obligaţia să le facă în România şi nu doar să le producă, ci să facă şi transfer tehnologic, pentru că noi nu vrem să cumpărăm lucruri, ci vrem să întoarcem în industria naţională de apărare acest 2% pe care îl avem alocat. Vrem să modernizăm şi cele două fregate cumpărate de la britanici”, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, prezent la Bistriţa în cursul zilei de vineri, 2 martie.

În cadrul conferinţei de presă care a avut loc la Bistriţa, Fifor a mai spus că anul acesta va fi achiziţionat al doilea sistem de rachete Patriot şi tot anul acesta vor fi livrate primele transportoare blindate. 

citeste totul despre: