Metoda inedită prin care Veronica, românca ce i-a pus la punct pe politicieni, îi învaţă pe canadieni despre Mărţişor

Metoda inedită prin care Veronica, românca ce i-a pus la punct pe politicieni, îi învaţă pe canadieni despre Mărţişor

Veronica a făcut pentru canadieni mărţişoare „explicative” ca să-i ajute să înţeleagă această tradiţie FOTO: Arhivă Personală Veronica

E plecată în Canada de ani buni, dar nu sare peste nicio tradiţie românească. Veronica, românca ce a atras atenţia tuturor când i-a pus la punct pe politicieni, face mărţişoare manuale „explicative” pentru ca prietenii săi din Canada să înţeleagă ce e cu această tradiţie românească.

Ştiri pe aceeaşi temă

În toate colţurile ţării, nelipsit din pieptul doamnelor, domnişoarelor şi domnilor a fost astăzi mărţişorul. Figurina cu şnur alb-roşu se oferă în 1 Martie şi vine să vestească, printre altele, venirea primăverii.
 
Veronica, românca ce i-a pus la punct pe mai mulţi politicieni prin intermediul unor scrisori acide devenite virale, a dus această tradiţie cu ea în Canada. Mai mult, nu doar că poartă mărţişor, ci a realizat manual variante „explicative” pentru ca prietenii săi canadieni să înţeleagă ce e cu această tradiţie românească. 
 
„Sigur că sărbătorim! Am şi făcut mărţişoare manual (de la şnurul la cardul pe care l-am scris în engleză pentru canadieni ca să înţeleagă însemnătatea mărţişorului). Îi învăţăm pe copilaşi să ţină tradiţia. Acestea sunt mărţişoare făcute împreună cu ei la Clubul Copiilor Români. Împreună cu alte 9 mămici am fondat clubul ăsta care este bazat 100% pe voluntariatul românilor talentaţi şi mărinimoşi, care vor să facă o diferenţă”, a declarat pentru adevarul.ro, Veronica. 
 

Cine este românca ce i-a pus la punct pe politicieni cu scrisori devenite virale 

 
Veronica Dondaş are 34 de ani, este din Brăila de loc şi, de mai bine de cinci ani, trăieşte printre străini, în celălalt capăt al lumii, în Canada. Prima dată a plecat în Canada în 2006, cu soţul şi fetiţa cea mare, însă nu a reuşit să se adapteze, aşa că s-a întors în ţară după doar trei luni.
 
După trei ani, când deja avea două fetiţe, mai face o încercare şi, de data aceasta, alege să rămână. În Canada s-a născut cea de-a treia sa fetiţă, care a primit automat cetăţenia canadiană. Primul pas al româncei a fost însă să facă demersurile necesare pentru ca şi cel mai mic membru al familiei să fie român cu acte în regulă.
 
Acolo lucrează ca IT project manager, asta în ciuda faptului că este absolventă de Drept. Puţinul timp care-i mai rămâne după ce se împarte între job şi familie îl dedică scrisului.
 
„Scriu de când mă ştiu, scrisul este pasiunea mea, mă ajută, mă descătuşează, sunt eu”, susţinea în cadrul singurei emisiuni TV la care a participat Veronica, în luna martie a acestui an. Românca spune că blogul său a fost creat pentru a veni în sprijinul acestei nevoi de a scrie, însă nu şi-a dorit nicio clipă ca acest spaţiu virtual unde se manifestă să devină dedicat zonei politice.
 
 
Veronica a luat cu ea în Canada tradiţiile româneşti, dar şi hainele tradiţionale (Foto: arhivă personală)
 
Îşi aminteşte că primul text, care a luat forma unei scrisori deschise adresate prim-ministrului, Victor Ponta, publicate în plină campanie electorală, mai exact între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, s-a născut dintr-o revoltă interioară. Veronica a simţit că prim-ministrul atunci când afirma că „cei mai mari duşmani ai României în străinătate sunt tot românii”, i se adresa direct şi a ţinut să-i răspundă.
 
„Domnule Ponta, sunt o româncă din diaspora...una din aceea pe care dumneavoastră o numiţi „duşmancă a României”...cu alte cuvinte, o trădătoare care denigrează ţara şi numele ei peste hotare. Vă scriu ca să vă povestesc cum îmi denigrez ţara, atât eu cât şi ceilalţi români pe care îi cunosc- măcar să aflaţi direct de la sursă cum stau lucrurile. Voi începe prin a vă spune că toţi muncim pe ruptelea şi toţi străinii ştiu că suntem „hard working people”. Cu banii câştigaţi aici, ne ajutăm părinţii şi venim să ne facem vacanţele ACASĂ...pentru că ne este dor”, i-a transmis românca primului ministru, Victor Ponta.
 
În scurt timp, scrisoarea deschisă a fost distribuită de zeci de mii de ori, ajungând să fie citită de milioane de români din ţară sau de peste hotare. Întrebată fiind dacă se aştepta să mişte cu cuvintele sale atâţia oameni, tânăra ne răspunde cu sinceritate:
 
„Prima dată am crezut că visez, am scris textul şi, pe la 12 AM, l-am postat. M-am culcat şi a doua zi m-am trezit virală. Cred că românii, mai mult decât oricând, au înţeles că sunt o forţă şi mai cred că majoritatea rezonează cu mine. Vrem o Românie normală, o ţară în care copiii noştri să se poată dezvolta frumos, o ţară cu modele demne de urmat”.
 

Vă mai recomandăm: 

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările