Metodă inedită găsită de o bistriţeancă pentru a-i ajuta pe sărmani să facă faţă frigului: a „îmbrăcat” copacii cu geci, care pot fi luate de nevoiaşi

Metodă inedită găsită de o bistriţeancă pentru a-i ajuta pe sărmani să facă faţă frigului: a „îmbrăcat” copacii cu geci, care pot fi luate de nevoiaşi

Diana Hidan a îmbrăcat copacii din centrul Bistriţei cu geci, pe care cei care au nevoie le-au putut lua şi folosi FOTO: Diana Hidan

Diana Hidan, o tânără din Bistriţa a găsit o metodă inedită pentru a-i ajuta pe oamenii străzii sau pe cei fără posibilităţi să facă faţă temperaturilor scăzute: a „îmbrăcat” mai mulţi copaci cu geci groase donate de oameni cu suflet mare. În nici două zile, cele peste 20 de geci amplasate în centrul oraşului au dispărut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spre surprinderea celor care au trecut vineri seara prin centrul oraşului şi prin parcul municipal, mai mulţi copaci erau...îmbrăcaţi cu geci călduroase de iarnă. Peste 20 de geci cu fulare aferente şi chiar mănuşi acopereau copacii şi chiar şi una dintre statuile din centrul istoric al oraşului. 
 
Hainele de iarnă aveau şi un bilet roz cu explicaţii: „Nu sunt pierdută! Dacă frigul te amorţeşte, îmbracă-mă să-ţi ţin de cald”. Practic hainele de iarnă reprezentau o „donaţie” pentru cei care nu îşi permit să îşi achiziţioneze îmbrăcăminte călduroasă.  
 
La nici două zile de la donaţia inedită, gecile au dispărut, semn că acestea îşi îndeplinesc scopul, acela de a ajuta persoanele nevoiaşe sau fără adăpost să facă faţă temperaturilor scăzute. 
 
Iniţiativa a fost inspirată de la americani, iar în spatele său este o bistriţeancă de 24 de ani, Diana Hidan, care se implică în diverse proiecte de voluntariat încă din vara anului trecut. Mai mult, micile proiecte de voluntariat, pe care le pune la punct tânăra cu ajutorul prietenilor şi al apropiaţilor sunt promovate cu ajutorul unui grup pe reţeaua de socializare Facebook (Dar din dar se face rai).
 

 
Fiecare haină vine cu un bileţel, în care se prezintă scopul acţiunii (Foto: Diana Hidan)
 
 Tânăra, care este expert achiziţii publice la o firmă privată din oraş, face asta în timpul său liber, nefăcând parte din nicio asociaţie de profil. Ce a determinat-o pe Diana să îşi sacrifice timpul liber pentru a le veni în ajutor celor mai puţin norocoşi, ne spune chiar ea:
 
„Greu de răspuns la întrebarea aceasta. Cred că totul şi nimic, fără a încerca să par metaforică. Totul pentru că am ales să îmi dau la o parte obloanele şi nimic pentru că nu am trăit vreo revelaţie care să aibă rezultatul acesta. Pur şi simplu s-a întâmplat şi îmi place să ajut. Probabil este parte din noi dorinţa de ajuta”, precizează Diana.
 

Acţiunea, inspirată dintr-un proiect similar pus în practică în SUA

Cât despre proiectul inedit pe care l-a pus în practică la Bistriţa spune că a fost inspirată de o fotografie cu o acţiune similară desfăşurată în SUA şi s-a şi gândit să o materializeze şi în oraşul în care trăieşte.
 
Culmea, tânăra a avut nevoie de mai mult timp să adune hainele decât să le doneze efectiv, asta pentru că oamenii au fost puţin reticienţi la această modalitate de a face bine. 
 

Copacii din zona centrală a oraşului şi din parcul municipal au fost îmbrăcaţi cu haine de iarnă (Foto: Diana Hidan)
 
Întrebată dacă are încredere că gecile chiar au ajuns la persoane care au nevoie de o haină groasă de iarnă, Diana susţine:
 
„Da, eu am încredere în oameni. Eu aveam ideea în minte de mai bine de o lună, dar, sinceră să fiu, nu am găsit prea multă înţelegere şi dorinţă de a ajuta la cei din jur. Oricum, ce poţi face cu o jachetă îmblănită? Nu arde foarte bine dacă o bagi în sobă în loc de lemne”. 
 

Vă mai recomandăm:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: