Mesajul de 56 de metri de pe un câmp din Bistriţa-Năsăud. A fost scris cu 180 de baloţi din fân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, pe un câmp din satul Şirioara, Bistriţa-Năsăud, a apărut un mesaj din baloţi din fân, vizibil din avion. Acesta este format din 180 de baloţi şi are o lungime de 56 de metri. Ore bune au muncit zece oameni pentru ca acesta să ia naştere.

Un medic veterinar şi un ecologist s-au gândit să îmbine plăcutul cu utilul: adunatul fânului în baloţi, cu protestul. Aşa a rezultat mesajul „#fărăpenali” scris din baloţi din fân, pe un câmp din satul Şirioara, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Pentru ca acest mesaj să ia naştere a fost nevoie de câteva ore bune, de 180 de baloţi şi 10 oameni. Mesajul se întinde pe 56 de metri, doar o singură literă având 20 de metri. 

Literele din baloţi pot fi observate din avion. Medicul veterinar Dan Ignătescu, care se află în spatele acestui demers, a apelat la un prieten care are un avion de mici dimensiuni, pentru a putea fotografia şi filma mesajul de la înălţime. 

„Un prieten a vrut să transmită un mesaj înainte să strângă baloţii. Un medic veterinar ştia că am un avion şi a zis că ar fi fain să fie văzut de sus. A fost un  zbor utilitar fain pentru binele ţării noastre”, a declarat Andrei Stelian, bistriţeanul care şi-a pus avionul la dispoziţie.

Întrebat ce l-a determinat să protesteze altfel, medicul veterinar Dan Ignătescu a explicat:

„Vrem conducători corecţi şi cât mai puţini corupţi, care să urmărească binele ţării şi a poporului. În plus, asta e o metodă mai inedită de a protesta în timp ce munceşti”, a declarat Dan Ignătescu.  

Mesajul se va transforma în mâncare pentru caii pe care îi tratează şi îngrijeşte medicul veterinar Dan Ignătescu. Cel mai probabil, acesta nu va mai putea fi admirat mâine la faţa locului, baloţii fiind puşi la adăpost de ploaie. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite