Mere bistriţene pe rafturile hipermarketrilor în locul fructelor de import

Mere bistriţene pe rafturile hipermarketrilor în locul fructelor de import

Aurel Onigaş duce mere bistriţene în hipemarketuri

Firma bistriţeană Pombis SA a început de anul acesta să distribuie mere din livezile bistriţene în hipermarketurile din ţară făcând concurenţă fructelor de import comercializate până acum

Ştiri pe aceeaşi temă

Aurel Onigaş, proprietarul Pombis, spune că nu a fost foarte greu accesul pe piaţa hipermarketurilor, în ciuda a ceea ce se aştepta el iniţial. „Ei au fost cei care ne-au contactat pe noi şi am început să trimitem direct. Cererea creşte pe zi ce trece pentru că ei au avut un program de promovare a produselor româneşti pe rafturi şi merele merg foarte bine", explică Onigaş.

Singura problemă cu care se confruntă producătorii români sunt preţurile care la ei sunt mai mari decât a celor din Europe. „Am înţeles că în Italia şi Polonia se vând mere cu 20 de cenţi pe kilogram, eu le dau cu 1.67 de lei kilogramul. Este o diferenţă destul de mare pe care nici măcar costul transporturilor nu o acoperă. Din fericire cerea pentru produse româneşti este destul de mare şi atunci putem să vindem. Mai mult, hipermarketurile merg cu adaosuri comerciale destul de mici", adaugă producătorul bistriţean.

Pentru a reuşi să ţină pasul cu produsele de import care atrag în principal prin aspect, producătorii români au început să achiziţioneze tehnologie modernă. „Am cumpărat o maşină de calibrare şi sortare ceea ce ne ajută foarte mult în vânzare pentru că acum şi merele noaste la prezentare sunt toate identice, au aceeaşi mărime şi arată foarte bine. Condiţiile hipermarketurilor sunt foarte clare în ceea ce priveşte dimensiunea şi aspectul fructelor. Trebuie să fie toate aceeaşi culoare şi să aibă calibrul de 63 plus", spune Aurel Onigaş.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările