Maşinile, înlocuite în centrul istoric de „tramvaiul verde”

Maşinile, înlocuite în centrul istoric de „tramvaiul verde”

FOTO: Adevărul/Arhivă

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Ovidiu Creţu a vorbit şi despre „tramvaiul verde”, care ar urma să traverseze centrul istoric al municipiului. Anul acesta au fost alocaţi 330.000 de lei pentru proiectare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul tramvai care va tranzita Bistriţa ar urma să pornească din Viişoara să tranziteze centrul istoric pe străzile Gheorghe Şincai şi Dornei sau pietonalul Liviu Rebreanu – Bulevardul General Grigore Bălan şi să ajungă în Unirea.

Primul pas în materializarea acestui proiect despre care primarul Ovidiu Creţu spune că este unul dintre punctele cheie în programul de dezvoltare al municipiului 2014-2020 este proiectarea, pentru care s-au alocat anul acesta 330.000 de lei.

„În toate oraşele europene în care s-a realizat tramvaiul, acesta fiind o linie electrică complet nepoluantă, trece exact prin centrul istoric al oraşelor. Tramvaiul este mijlocul de transport care repune în valoare centrele istorice,” a declarat, în cadrul conferinţei de presă de luni, primarul Ovidiu Creţu.

Potrivit edilului, valoarea proiectului per ansamblu, care ar urma să includă şi locomotiva şi vagoanele, ar ajunge la 20 de milioane de euro. Pentru realizarea acestui obiectiv, municipalitatea ia în calcul fondurile europene, mai ales că a crescut suma alocată pentru economia de energie şi reducerea poluării.

„Maşinile mici, poluante, nu vor avea acces în centrul istoric, decât între anumite ore, pentru aprovizionare. Lumea va circula în zona centrală cu tramvaiul,” a completat Ovidiu Creţu.

 

Vă mai recomandăm:

Primarul Ovidiu Creţu nu abandonează ideea tramvaiului

Primul tramvai care a făcut curse în afara oraşului a fost la Braşov 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările