Lecţie de solidaritate într-un sat din Ardeal: sute de persoane au deviat un pârâu pentru a salva casa unei familii cu patru copii

Lecţie de solidaritate într-un sat din Ardeal: sute de persoane au deviat un pârâu pentru a salva casa unei familii cu patru copii

O familie cu patru copii a rămas pe drumuri, după ce casa le-a luat foc

Localnicii unui sat din Ardeal au dat o adevărată lecţie de solidaritate joi noaptea, când casa unei familii cu patru copii a fost cuprinsă de flăcări. Sute de persoane înarmate cu găleţi au sărit în ajutorul familiei, deşi era trecut de miezul nopţii. Pentru a asigura apa necesară, sătenii au fost nevoiţi să devieze un pârâu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noapte de foc pentru localitatea Sebiş din Bistriţa-Năsăud. Casa unei familii cu patru copii, cu vârste cuprinse între doi şi 13 ani, a fost cuprinsă de flăcări, după ce instalaţia electrică s-a suprîncălzit şi a cauzat un incendiu.
 
Alarma s-a dat aproape de miezul nopţii, iar sătenii s-au mobilizat exemplar. Sute de persoane au intervenit cu găleţi, deşi casa este situată pe un deal, iar zona era slab luminată.
 
Pentru a-şi asigura apa, sătenii au deviat un pârâu şi au alimentat un altul, care trece pe lângă locuinţa cuprinsă de flăcări. La faţa locului au intervenit şi pompierii voluntari din comuna Şieuţ, însă cele două autospeciale alocate s-au ciocnit la doi paşi de casa incendiată. Una dintre autospeciale a fost cât pe ce să se răstoarne în pârâul din apropiere. 
 
 
Cele două autospeciale au blocat drumul, pompierii militari fiind nevoiţi să lase maşinile de intervenţie la mai bine de 100 de metri distanţă. Aceştia au făcut 50 de minute până la casa incendiată, din cauza distanţei mari, a drumului plin de curbe şi a încărcăturii cu apă.
 
„Ne-am deplasat cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, la o casă cuprinsă de flăcări din localitatea Sebiş. Acoperişul a ars în totalitate, am salvat restul casei şi anexele”, a declarat plutonierul major Mihai Vodă, din cadrul ISU Bistriţa. 
 
Casa a fost distrusă în mare parte. Sătenii spun însă că aşa cum şi-au ajutat vecinii să scoată bunurile din casă şi să stingă flăcările, aşa îi vor ajuta şi să-şi repare locuinţa. 
 
 

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: