Jumătate din Consiliul Local al unei comune bistriţene, consilierul personal şi fratele primarului, acuzaţi de şantaj, fals în înscrisuri şi instigare la delapidare

Jumătate din Consiliul Local al unei comune bistriţene, consilierul personal şi fratele primarului, acuzaţi de şantaj, fals în înscrisuri şi instigare la delapidare

Jumătate din Consiliul Local Livezile, trimis în judecată FOTO: Arhivă/Adevărul

Jumătate din Consiliul Local Livezile, printre care se numără şi fratele primarului comunei, dar şi consilierul personal al acestuia sunt trimişi în judecată pentru şantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la delapidare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase consilieri locali, reprezentând jumătate din Consiliul Local Livezile, dar şi consilierul personal al primarului Traian Simionca au fost trimişi în judecată pentru şantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la delapidare. Printre consilierii locali trimişi în judecată se numără şi fratele primarului, Ioan Simionca, cel care a şi organizat flagrantul pentru colegii săi.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud spune că Simionca Ioan, Oltean Alexandru Nicolae, Dobra Nicolae Adrian, Moldovan Mihai Ioan, Zăgrean Florin şi Burcutean Darius, în calitate de consilieri locali şi respectiv consilier al primarului comunei Livezile, prin ameninţare cu excluderea din Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Raiul Livezenilor”, condusă de Ioan Simionca, fratele primarului comunei, şi cu interdicţia de a mai efectua lucrări de întreţinere a păşunilor şi respectiv cu rezilierea contractului de concesiune a unei suprafeţe de păşune ce fusese încheiat, au pretins şi primit, în trei rânduri, în cursul anului 2013, suma totală de 6000 de lei de la Ioan Simionca.

Cu alte cuvinte, cei cinci consilieri l-au constrâns pe Ioan Simionca, preşedintele asociaţiei să le dea din gestiunea acesteia 6000 de lei. Suma ar fi fost cerută în schimbul deplasărilor pe care cei cinci le-au realizat pentru recepţia unor lucrări şi amenajări efectuate pe terenul concesionat de comuna Livezile în favoarea asociaţiei.

Şeful asociaţiei, Ioan Simionca, a fost cel care a organizat flagrantul în toamna anului trecut. Cu toate acestea, fratele primarului nu a scăpat de acuzaţii, fiind trimis în judecată pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Asta pentru că Ioan Simionca, pentru a justifica lipsa din gestiunea asociaţiei a întocmit un proces verbal de recepţie în care s-au consemnat în fals realizarea unor lucrări pe o suprafaţă mai mare de teren decât cea amenajată în realitate.


Vă mai recomandăm:

A băgat după gratii 6 consilieri, dar nu a scăpat de acuzaţii. Fratele primarului din Livezile, cercetat pentru delapidare şi fals în înscrisuri

Cluj: Fostul lider al PPDD Bistriţa-Năsăud, audiat la DNA pentru luare de mită, reţinut 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările