Jill Biden, soţia vicepreşedintelui SUA, impresionată de o căsuţă din lemn din Bistriţa-Năsăud expusă la Muzeul Satului

Jill Biden, soţia vicepreşedintelui SUA, impresionată de o căsuţă din lemn din Bistriţa-Năsăud expusă la Muzeul Satului

Casa din Şanţ datează din 1896 FOTO:muzeul-satului.ro

Miercuri, Jill Biden, soţia vicepreşedintelui SUA, a vizitat alături de Maria Băsescu Muzeul Satului din Bucureşti. Jill s-a arătat impresionată de una din casele din lemn din curtea muzeului, care provine din comuna Şanţ, Bistriţa-Năsăud.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jill Biden şi Maria Băsescu au vizitat miercuri înainte de prânz Muzeul Satului din Bucureşti, fiind întâmpinate, potrivit Mediafax, cu pâine şi sare. Cele două au făcut un mic tur al Muzeului Satului, oprindu-se să viziteze două obiective ale acestuia.

Este vorba despre o casă din lemn ce provine din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud şi o bisericuţă din Dragomireşti, judeţul Maramureş. Soţia vicepreşedintelui SUA a declarat că i-a plăcut tot ce a văzut la Muzeul Satului şi că şi-ar petrece vacanţa în România dacă ar avea timp.

Căsuţa din lemn vizitată de către Jill Biden a fost transferată în muzeu în anul 1936 şi datează din anul 1896. Aceasta este construită din cununi de bârne, pe un soclu înalt de piatră, cu prispă pe trei laturi. Acoperişul în patru ape are învelitoare din „draniţă”.

De pe site-ul muzeului mai aflăm că în camera de locuit mobilierul este redus, regăsindu-se doar un pat, o masă, o laviţă şi un dulap de vase, dispuse toate pe lângă pereţi, pentru a se crea spaţiu pentru desfăşurarea activităţilor lucrative.

Jill Biden se află în România alături se soţul său Joe Biden de marţi, urmând să se întoarcă în Statele Unite miercuri seara.Vă mai recomandăm:
 

Filmul-document cu cercetarea parintelui sociologiei româneşti Dimitrie Gusti de la Şanţ din 1936 surprinde internauţii

În drumeţie pe tărâmul minelor de mult uitate care i-au îmbogăţit pe nobilii din Transilvania. Legenda Stâncii Dracului din Rodna

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările