Jaful, mobilul crimei din Irlanda. Românul găsit aproape mort ar fi fost atacat de un cunoscut, pentru câteva sute de euro

Jaful, mobilul crimei din Irlanda. Românul găsit aproape mort ar fi fost atacat de un cunoscut, pentru câteva sute de euro

Un român de 49 de ani a fost găsit vineri dimineaţa, agonizând, într-un parc din Dublin, cu multiple răni pe corp. Ulterior, acesta a decedat la spital. Se pare că poliţia are deja un cerc de suspect, printre care s-ar număra inclusiv colegii români şi basarabeni de muncă ai victimei. Una dintre ipoteze este jaful urmat de crimă. Victima avea asupra sa 400 de euro.

Vineri dimineaţa, în jurul orei 8.00, Ioan Artene Bob, un român de 49 de ani din Năsăud, a fost găsit cu multiple răni pe tot corpul, de un trecător, în Sean Walsh Park din Dublin. Acesta a fost transportat la spital, însă a decedat câteva ore mai târziu, din cauza unei hemoragii puternice.
 
În urmă a lăsat un copil de 8 ani, care este crescut de unul dintre fraţi şi de mama victimei. Ioan Artene Bob lucra în străinătate încă din anul 2000. Acesta a muncit prin Spania şi Germania, iar de câţiva ani era în Irlanda, unde, până acum un an şi jumătate a locuit la unul dintre fraţi, stabilit şi el în Dublin.
 
Ioan Artene Bob lucra în construcţii. Joi seara, acesta a luat 2.600 de euro şi i-a dat unei femei, pentru a-i aduce acasă. 2.000 de euro au ajuns la unul dintre fraţi, la care avea o datorie, iar 600 de euro la copilul său de 8 ani.
 
Acesta ar mai fi rămas cu 400 de euro. Ce s-a întâmplat după ce i-a lăsat femeii banii nimeni nu ştie, acesta fiind găsit mai mult mort decât viu, câteva ore mai târziu, în parc. 
 
„Eu cred că cei cu care a lucrat au auzit că trimite bani acasă şi l-au aşteptat. Cred că a mai avut ceva bani la el, bani care nu au mai fost găsiţi”, povesteşte fratele bărbatului, Dumitru Bob.
 

Ioan Artene Bob locuia şi muncea în Dublin de ani buni (Foto: rte.ie)
 

A fost lovit cu un obiect contondent 

 
Poliţia irlandeză a făcut apel la populaţie pentru a ajuta cu indicii despre incidentul deosebit de violent. Deocamdată făptaşul nu a fost prins, însă poliţia are un cerc de suspecţi.
 
Familia spune că în cercul de suspecţi al poliţiei sunt mai mulţi români şi basarabeni, cu care muncea, în construcţii, năsăudeanul. În cercul de suspecţi ar fi şi un taximetrist. 
 
„Ştim cauza morţii şi faptul că poliţia are un cerc de suspecţi. Hemoragie internă e cauza morţii. A fost lovit cu un obiect contondent în special în zona pieptului. Nu ştim încă domiciliul lui din ultima perioadă. Până în urmă cu un an şi jumătate – doi, a locuit cu noi”, povesteşte nepotul bărbatului, Radu.
 

Un frate vrea să îl adopte pe copilaş

 
Dumitru, unul dintre fraţii bărbatului, care locuieşte în Năsăud şi care are grijă, împreună cu mama victimei, de cel mic, vrea să îl adopte legal pe copil. Acesta este foarte apropiat de băieţel şi nu vrea să ajungă la străini. De asemenea, fratele bărbatului vrea să îi aducă trupul acasă, pentru a-l înmormânta creştineşte.
 
Bărbatul recunoaşte că fratele său obişnuia să mai bea şi avea persoane dubioase în anturaj. Joi seara, când a fost văzut ultima data, acesta nu ar fi consumat băuturi alcoolice, însă, femeia cu care s-a întâlnit a povestit familiei că părea abătut. 
 

Vă mai recomandăm.

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: