Jaf în Munţii Rodnei. Peste 3.300 de copaci au fost tăiaţi ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controlul Gărzii Forestiere Cluj este în plină desfăşurare. Până în acest moment, prejudiciul depăşeşte 1 milion de lei.

Controalele se desfăşoară în zona aferentă Ocolului Silvic Cormaia Anieş R.A, în fondul forestier care este proprietatea oraşului Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Totul a pornit de la o scrisoare anonimă primită de inspectorii Gărzii Forestiere Cluj în anul 2017. După primele controale în teren, desfăşurate în două cantoane din acel Ocol Silvic, au fost desoperite 232 de cioate provenite din tăieri ilegale de arbori, având o valoare de aproximativ 73.000 de lei.

După descoperirea acestor cioate, inspectorii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, instituţia competentă să ancheteze ceea ce s-a întâmplat în această pădure.

Controalele Gărzii Forestiere Cluj s-au extins şi în alte cantoane din zonă, astfel în Cantonul 7 Valea lui David au fost găsite 659 de cioate provenite din tăieri ilegale.

„Până la data de 13 septembrie 2019 au fost identificate un număr de 3.350 de cioate provenite din tăieri ilegale de arbori, cu un volum de 2.994 de metri cubi şi o valoare a pagubei de 1.070.315 le”, se arată într-un comunicat al Gărzii Firestiere Cluj.

Ancheta inspectorilor s-a îndreptat şi împotriva pădurarului care avea în grijă Cantonul 7 şi care a susţinut că nu a identificat nimic în neregulă. ocolul Silvic Cormaia Anieş a demarat cercetarea disciplinară a pădurarului.

Controlul este încă în plină desfăşurare, dar reprezentanţăă gărzii forestiere spun că la finalul acestuia vor sesiza din nou Parchetul.

Pe aceeaşi temă:

Adevărul crunt descoperit după 60 de ani. Cum a pierdut România 530.000 de hectare de pădure din cauza sovieticilor

  Se taie pădurile în neştire. Poliţia a confiscat, anul acesta, mii de metri cubi  de lemne

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite