„Ipostaze feminine“, cadoul de 8 Martie al fotografilor bistriţeni

Şase fotografi bistriţeni din clubul AXXA expun, în această seară, de la ora 18.00, la Art Galeria, 36 de portrete reunite în expoziţia „Ipostaze feminine". Proiectul este o premieră în materie de expoziţii cu tematică feminină realizate în judeţ şi are ca centru ce interes respectul pentru imaginea femeii.

Ştiri pe aceeaşi temă


Femeia în imagini îşi propune să explice prin detaliile suprinse de o lentilă de obiectiv frumuseţea, fatalitatea şi curajul femeii moderne, pasiunea, viaţa şi dăruirea femeii din spaţul rural,  fiind, în acelaşi timp, un omagiu adus în premieră sub această formă, tututor femeilor, cu ocazia zilei de 8 Martie. Toni Pal, Robert Kovacs, Mihai Filipoaia, Nandi Jirghiuţă, Ovidiu Grovu şi Paul Pop readuc în atenţia iubitorilor de artă fotografică imaginea femeii în toate unghiurile personalităţii ei. „Fotografiile suprind femeia lucrând, femeia-mamă, femeia râzând, dar şi femeia plângând. Pilonul central al acestor fotografii este respectul faţă de femeile care ne sunt alături, faţă de femeile de pretutindeni. Imaginile reunesc chipuri din mediul rural, acoperă întregul judeţ şi chiar trece dincolo de el, pentru că există şi câteva poze realizate în Maramureş", explică Ovidiu Grovu, unul dintre fotografii care au contribuit la proiectul „Ipostaze feminine".

O idee în premieră

Demersul fotografilor bistriţeni este primul de acest gen şi are toate şansele să devină o tradiţie specifică lunii martie. „Proiectul a fost realizat cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Cultură şi este primul de acest gen. O parte dintre fotografii sunt din arhiva personală a fiecăruia, unele fiind realizate şi în urmă cu trei ani. Cam de două luni lucrăm la selecţia lor şi, ca niciodată, fiecare fotograf a fost liber să îşi expună liber cele şase poze", mai spune Grovu.  

Expoziţie vernisată de preşedintele AFR

Preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AFR), Ştefan Toth, este invitatul-surpriză al vernisajului din această seară de la Art Galeria, situată pe strada Liviu  Rebreanu din Bistriţa. Prezenţa lui la Bistriţa are dublă semnificaţie. „Pe lângă vernisarea acestei expoziţii, Ştefan Toth va stabili şi detaliile organizării primei Tabere Naţionale de Fotografie, la Bistriţa, cel mai probabil în luna mai", a explicat Grovu.

Expoziţia „Ipostaze feminine" poate fi vizitată şi în weekend, Art Galeria fiind deschisă publicului sâmbătă şi duminică între orele 12.00 şi 16.00.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: