Insulă pe care feudalismul încă funcţionează. Seniorul locului decide cine primeşte pământ şi este singurul care poate creşte porumbei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe o mică insulă din Marea Mânecii, regulile feudalismului încă se respectă. Seniorul insulei decide cine poate să primească teren în chirie şi este singurul care are dreptul să crească porumbei.

Abia în anul 2008, Sark, o mică insulă din Marea Mânecii, a renunţat oficial la sistemul feudal. Practic, sistemul încă funcţionează şi acum, la mai bine de un deceniu de la renunţarea oficială la el.

Potrivit thedailybeast.com, insula nu are automobile, singurele vehicole fiind atelajele trase de cai, biciclete, tractoare şi mici vehicole electrice. Principalele idustrii ale insulei sunt serviciile financiare şi turismul. Seniorul insulei Sark este şeful guvernului feudat al insulei. 

Din 1974, seniorul este John Michael Beaumont, cel de-al 22-lea senior al insulei. Multe Legi, în principal cele legate de moştenire şi de puterile seniorului sunt neschimbate din 1565, din vremea reginei Elisabeta I-a a Angliei. 

Seniorul este singura persoană de pe insulă autorizată să crească porumbei şi să aibă căţele necastrate. De asemenea, este proprietarul tuturor resturilor lăsate de mare între flux şi reflux.

Imagine indisponibilă

Sursa: visitguernsey.com

Insula are 40 de chiriaşi permanenţi

Insula este împărţită în 40 de parcele, fiecare corespunzându-i uneia dintre cele 40 de familii care au colonizat-o. Acestea sunt închiriate în continuu de senior. Au mai fost închiriate de către senior de-a lungul anilor şi alte proprietăţi mai mici, dar cei care care le-au închiriat aveau privilegii şi drepturi mai reduse. 

Parlamentul este format din cei 40 de chiriaşi permanenţi, la care se adaugă încă 12 deputaţi aleşi. Deşi în mare parte limba vorbită este engleza, insula are propriul dialect, vorbit în prezent doar de bătrânii de pe insulă. 

Seniorul plăteşte reginei o chirie anuală pentru insulă de doar puţin peste 2 dolari. Chiria este neschimbată de pe vremea Reginei Elizabeta I. Pe insulă trăiesc în jur de 600 de persoane. 

Imagine indisponibilă

Sursa: visitguernsey.com

O altă ciudăţenie este faptul că străzile acestei insule nu sunt luminate deloc. În caz de urgenţe, ambulanţa şi maşina de pompieri sunt ţinute într-un hambar lângă biserică şi trebuie să fie ataşate de un tractor pentru a ajunge la urgenţe. 

Abia în anul 2004 insula a fost obligată de presiunea UE să renunţe la pedeapsa prin spânzurare. Deşi nu se mai practica, locuitorii insulei au fost supăraţi pentru că li s-au schimbat regulile. 

 Vă mai recomandăm:

VIDEO Ciudanoviţa, oraşul-fantomă ridicat de sovietici unde oamenii sunt dependenţi de uraniu. „Se petrec lucruri ciudate cu cei care pleacă de aici“

Topul celor mai inedite aeroporturi din toată lumea: acvariu sau pădure tropicală, o parte din ideile arhitecţilor

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite