Instructorul auto care a reuşit să-i oblige  pe administratorii unui drum naţional să marcheze şoseaua. Drumarii s-au apucat de treabă abia după ce au fost amendaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întreaga porţiune de 120 de kilometri care leagă Cluj-Napoca de Bistriţa este nemarcată de câteva luni bune FOTO: Nicoleta Cherecheşiu
Întreaga porţiune de 120 de kilometri care leagă Cluj-Napoca de Bistriţa este nemarcată de câteva luni bune FOTO: Nicoleta Cherecheşiu

Un instructor auto a reuşit să-i determine pe administratorii unui drum naţional să marcheze şoseaua care leagă trei judeţe. Lucrările au început pe DN17 doar după ce firma de construcţii a încasat două amenzi de la poliţiştii clujeni şi cei bistriţeni.

Daniel Bulcu, un bistriţean de 41 de ani, a reuşit ceea ce nu au putut face autorităţile locale din Bistriţa în ultimele luni. Acesta a derminat firma Vesta Investment, care desfăşoară lucrări de întreţinere pe DN17, să marcheze provizoriu drumul. 

DN17 face legătura între judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Suceava. Lucrările au început în urmă cu câteva luni bune şi s-au desfăşurat pe toată lungimea drumului naţional.

Cu toate acestea, firma care efectua aceste lucrări de întreţinere a omis să marcheze provizoriu drumul. Aşa se face că drumul naţional 17 arăta ca o bandă uriaşă. Nimeni nu ştia exact unde începe un sens de mers şi unde se termină, unde încep benzile de urgenţă şi unde ar trebui să se poziţioneze atunci când voiau să între pe un alt drum de legătură.

Daniel Bulcu, instructor auto de meserie, a făcut sesizări la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud în 31 august. A cerut să se ia măsuri împotriva drumarului care practic punea viaţa şoferilor în pericol.

„Nu are cum să rămână aşa. Atât am să trimit sesizări până când se rezolvă această problemă. Dacă aţi condus noaptea pe ruta Cluj-Bistriţa atunci aţi putut observa că în unele zone unde nu există iluminat public, nu se vede marginea drumului. Să nu mai zic că mulţi nu ştiu să se încadreze în asemenea situaţii, adică pe marginea din dreapta drumului, deoarece nu ştii exact care este axul drumului”, explică Daniel Bulcu. 

daniel bulcu bistrita

Daniel Bulcu a reuşit să „rezolve” mai multe probleme care îi încurcau pe şoferi (Foto: arhivă personală)

Primii care au reacţionat au fost poliţiştii clujeni care au amendat compania cu 3.045 de lei şi le-au cerut acestora să aplice marcaje rutiere provizorii, de urgenţă. Acest lucru s-a întâmplat la aproape o lună de la sesizarea bistriţeanului, în cursul săptămânii trecute, firma apucându-se de marcat drumul naţional 17 pe teritoriul judeţului Cluj, în urma amenzii primite.

„Poliţia rutieră a aplicat executantului de lucrări o sancţiune contravenţională în cuantum de 3.045 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 105 pct. 7 din OUG 195/2002. Totodată, în scopul prevenirii producerii accidentelor rutiere, s-a solicitat executantului de lucrări, aplicarea de urgenţă a marcajelor rutiere teporare până la refacerea celor definitive conform avizului IPJ Cluj – SR nr. 810.594 din 19.07.2017”, se arată în răspunsul remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj. 

Puţin mai târziu au reacţionat şi poliţiştii bistriţeni, care săptămâna trecută i-au aplicat drumarului amenda maximă, de 7.250 de lei. Se pare că firma respectivă va începe marcarea drumului naţional 17 şi pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud zilele acestea.

Instructorul auto a mai „corectat” din greşelile furnizorilor de utilităţi

Nu este pentru prima dată când Daniel Bulcu reuşeşte să facă ordine pe drumuri cu ajutorul poliţiei. 

În urmă cu ceva timp, acesta a sesizat la poliţie faptul că săpăturile efectuate de furnizorul de apă Aquabis în apropierea unităţii militare din Bistriţa nu sunt semnalizate în niciun fel cu indicatoare de ocolire sau drum în lucru. Şi atunci, furnizorul de apă a fost amendat pentru că nu şi-a marcat corespunzător lucrările, luând prin surprindere şoferii care ajungeau în acea zonă

„Eu am mai făcut câteva modificări în oraş şi legat de semnalizare rutieră dar singur e greu să rezolvi multe probleme în trafic. Lumea numai se plânge, dar nu face nimic,”, completează instructorul auto.

Acesta recunoaşte că multe lucruri le-a corectat printr-un simplu telefon, dar nu se fereşte să facă sesizări scrise dacă duc la rezolvarea problemelor. 

Vă mai recomandăm:

Vasile Rus, preotul care a transformat spiritul civic şi solidaritatea într-un mod de viaţă pentru comunitatea pe care o păstoreşte

Ce n-a făcut Primăria fac o mână de voluntari. Pădurea Codrişor se transformă

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite