FOTO Odată gata, Policlinica din Bistriţa va fi una dintre cele mai moderne din ţară. Reabilitarea aduce locuri noi de muncă

FOTO Odată gata, Policlinica din Bistriţa va fi una dintre cele mai moderne din ţară. Reabilitarea aduce locuri noi de muncă

FOTO: Bianca Sara

Miercuri, autorităţile judeţene şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă au vizitat Policlinica pentru a vedea care este stadiul lucrărilor, ce urmează să fie finalizate abia în 2015. Odată reabilitată, policlinica va avea aparatură de ultimă generaţie, iar numărul personalului medical va creşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu mai puţin de 36 de milioane de lei va costa reabilitarea Policlinicii din Bistriţa. 24,8 milioane de lei provin din fonduri nerambursabile. Lucrările au început în 1 iulie 2013 şi urmează să se încheie în 2015. De lucrări se ocupă trei firme în asociere din Satu-Mare, Târgu Mureş şi Bistriţa.

Clădirile ambulatoriului vor fi renovate în totalitate, urmând să fie modernizate 107 cabinete medicale şi peste 50 de spaţii administrative. Clădirile vor fi izolate termic, dotate cu ascensor, finisajele interioare vor fi refăcute, tâmplăria interioară de lemn va fi înlocuită, pardoselile actuale vor fi refăcute şi ele prin lipirea de covoare PVC.

De asemenea, reţelele termice interioare vor fi înlocuite, la fel şi corpurile de încălzire şi centralele termice. Şi instalaţiile electrice şi cele sanitare vor fi înlocuite. Clădirile vor fi dotate cu instalaţii de climatizare/ventilare, precum şi cu instalaţii moderne de acces, pentru înregistrare, control şi supraveghere. Vor fi amenajate grupuri sanitare şi pentru persoanele cu handicap.

Nu va fi uitată nici aparatura, cabinelete urmând să fie dotate cu aparatură medicală de investigaţii de ultimă generaţie, astfel încât bistriţenii vor beneficia în premieră de servicii care până acum erau realizate doar în spital.

12,2 milioane de lei vor fi investiţi în aparatură medicală şi 187.869 de lei în mobilier specific. Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală va beneficia de un aparat radiologic digital, care în situaţii speciale poate fi accesat on-line de către medicii radiologi din spital.

Laboratorul de analize medicale va fi dotat cu analizoare medicale de ultimă generaţie, urmând a fi unul dintre cele mai moderne din ţară. Cabinetele de oncologie medicală, medicină internă, cardiologie şi ginecologie vor avea şi ele în dotare ecografe de ultimă generaţie.

Unul dintre obiectivele proiectului este reducerea numărului de pacienţi redirecţionaţi, de la 30% la 10%. Acest lucru se va face crescându-se numărul de pacienţi diagnosticaţi şi trataţi în policlinică. De asemenea, odată ce Policlinica va fi gata, vor fi create 28 de locuri de muncă noi.

Prezent miercuri la inspecţie, preşedintele de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan a precizat că se ia în calcul renunţarea la garduri şi amenajarea parcului din faţa clădirii principale a Polclinicii, astfel încât să se poată bucura de verdeaţă toţi bistriţenii şi nu doar bolnavii.Vă mai recomandăm:


Betonul din curtea policlinicii va fi înlocuit cu pavaj, iar clădirile vor avea lift, sistem de ventilare modern şi sistem de supraveghere

Începe şantierul la Policlinică. Bolnavii, aşteptaţi pe strada Alba Iulia

 

FOTO: Bianca Sara 

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
  • FOTO: Bianca Sara 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările