FOTO Florile de un metru şi jumătate, propunerea spectaculoasă de aranjament la nunţi sau botezuri. Cum se produce un bujor supradimensionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără din Bistriţa le propune celor care organizează evenimente festive importante o variantă ecologică şi spectaculoasă de aranjament floral.

După fiecare nuntă şi eveniment festiv care implică decoraţiuni florale se aruncă sute sau chiar mii de plante. Andreea Mureşan, o tânără de 30 de ani din Bistriţa, propune o variantă ecologică: florile din hârtie. 

Hârtia permite confecţionarea de flori care poate nu se găsesc pe piaţă, dar şi nuanţe pe care clasicele plante din florării nu le pot oferi. Aranjamentele florale din hârtie sunt închiriate cu tot cu suport, fiind restituite la finalul evenimentului.

Andreea Mureşan şi-a descoperit pasiunea pentru flori din hârtie, vara trecută, înainte de a se căsători, chiar în timp ce îşi pregătea aranjamentele pentru nunta sa. 

Şi-a dorit aranjamente deosebite şi costuri mai reduse, având în vedere faptul că aranjamentele florale de la astfel de evenimente ajung să îi coste pe miri şi 1.000 de euro. 

„Mi-am descoperit pasiunea aceasta odată cu nunta mea. Am vrut să îmi fac eu aranjamentele, în primă fază crezând că ies mai ieftin aşa. Înainte de nuntă am luat parte la un curs, care, practic mi-a pus baze confecţionării florilor din hârtie. Nu am cochetat cu această zonă până atunci, însă întodeauna mi-a plăcut desenul şi arta. Nu am mers mai departe la Liceul de Arte Plastice, dar, se pare, tot asta ajung să fac”, spune Andreea Mureşan.

image

Florile din hârtie sunt spectaculoase, fiind ideale inclusiv pentru buchetul miresei (Foto: Arhivă Personală)

Văzând că aranjamentele din hârti sunt de-a dreptul speciale, după nunta sa, Andreea s-a hotărât să le ofere şi altora posibilitatea să le închirieze pentru nuntă, transformându-şi pasiunea într-un business.

Înainte să îşi dezvolte afacerea cu flori din hârtie, Andreea a fost team leader la call centerul unei firme de transport şi a muncit câţiva ani buni şi în străinătate.

Pentru a realiza o floare, Andreea are nevoie de o foarfecă, un pistol de lipit cu silicon şi hârtie creponată specială pentru aşa ceva, adusă tocmai din Italia. Aceasta seamănă cu hârtia clasică creponată pe care o foloseam la orele de lucru manual, însă este mai dură. La o singură floare, bistriţeanca petrece între 30 şi 120 de mine, în funcţie de cât de complexă este. 

Bistriţeanca propune trandafiri şi bujori de un metru şi jumătate

Andreea vrea să schimbe şi cutumele când vine vorba despre florile alese, încercând să le propună viitorilor miri trandafiri englezeşti sau bujori, care foarte rar compun aranjamentele din flori naturale.

De asemenea, printre piesele inedite cu care a făcut furori la un târg de nunţi se numără şi florile supradimensionate. Acestea ajung cu tot cu tulpină mai bine de un metru şi jumătate, având doar coroana de jumătate de metru.

Pentru realizarea unei astfel de flori, Andreea Mureşan petrece o zi. Pentru o astfel de floare sunt necesari câţiva metri buni de hârtie creponată. 

image

Florile supradimensionate sunt noua modă în materie de aranjamente florale (Foto: Bianca Sara)

Florile supradimensionate sunt ideale pentru colţurile foto, dar şi pentru decorarea mesei mirilor. 

Dacă aranjamentele de pe mese se închiriază, buchetul miresei poate fi cumpărat. Mirii pot să ajungă cu astfel de aranjamente mai ieftin decât în cazul florilor naturale, dar şi la fel de scump, în funcţie de complexitatea aranjamentului ales. 

„Preţul poată să ajungă la cel practicat de florăriile care oferă flori naturale, însă impactul este mult mai mare în cazul celor de hârtie. Cu ce vine în plus această variantă este diversitatea de flori. Din flori naturale nu prea îţi permiţi să faci aranjamente cu bujori, de exemplu, sau cu trandafiri englezeşti. Hârtia îţi pemite şi să foloseşti anumite nuanţe pe care florile naturale nu le au”, mai spune tânăra artistă. 

Vă mai recomandăm:

Tânăra din România acceptată la cinci universităţi britanice specializate în jocuri video

Decoratoarea de torturi care transformă filmele în incredibile opere de artă dulci. Deserturile ei arată uluitor

Secretele scării din sticlă. Cum reuşeşte un artizan din Bistriţa „să bată“ legile fizicii

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite