Fostul şef al DSVSA Bistriţa-Năsăud Ioan Bogolin, trimis în judecată pentru abuz în serviciu după ce „declarat” sănătoase nişte vite exportate în UE

Fostul şef al DSVSA Bistriţa-Năsăud Ioan Bogolin, trimis în judecată pentru abuz în serviciu după ce „declarat” sănătoase nişte vite exportate în UE

Ioan Bogolin este acuzat de abuz în serviciu

Fostul şef al DSVSA Bistriţa-Năsăud, Ioan Bogolin, este implicat într-un scandal ce era la un pas să ducă la sistarea exporturilor de bovine ale României în UE. Asta după ce bistriţeanul ar fi falsificat nişte documente legate de starea de sănătate a unor vite care au fost exportate în UE. Ioan Bogolin a fost trimis în judecată, alături de alţi angajaţi ai instituţiei, pentru abuz în serviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce preţ de câteva luni Ioan Bogolin, fostul şef al DSVSA Bistriţa-Năsăud, a încercat să-şi ascundă problemele de ochii presei, la finalul lunii august, acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Acesta este acuzat că ar fi falsificat nişte documente legate de starea de sănătate a unor vite care au fost exportate în Uniunea Europeană. Ilegalităţile bistriţeanului ar fi pus în pericol exporturile de bovine ale României în UE.

Ioan Bogolin este cercetat sub control judiciar încă din toamna anului trecut, însă a evitat presa în această perioadă acunzându-se în spatele unor concedii.

Alături de Ioan Bogolin au mai fost trimişi în judecată în acelaşi dosar Cristian Duicu, directorul general al Direcţiei Generale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, directorul DSVSA Cluj Nicolae Pivariu şi directorul adjunct de la Botoşani Ovidiu Airimiţoaie.

Se pare că Ioan Bogolin şi-a dat deja demisia din fruntea instituţiei, locul său urmând să fie luat de un coleg din DSVSA Bistriţa-Năsăud.

 

Vă mai recomandăm:

UPDATE Doi medici oncologi din Bistriţa-Năsăud, în vizorul DNA. Procurorii anticorupţie fac percheziţii şi la una dintre secţiile Spitalului Judeţean din Bistriţa

Cum a profitat fostul şef al Finanţelor bistriţene de talentul de scriitor şi de vârstă pentru a ieşi după doar un an petrecut după gratii pentru fapte de corupţie

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: