Finanţele bistriţene „se reprofilează”, vând mere

Finanţele bistriţene „se reprofilează”, vând mere

Finanţele din Beclean vând mere. Foto Arhivă

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud a scos pentru prima dată la vânzare mere industriale pentru a recupera datoriile de la o firmă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a reuşi să recupereze o parte din datoria pe care SC Sandy SRL din Cireşoaia o are către bugetul de stat, Direcţia Finanţelor Publice Beclean au scos la vânzare peste 18 tone de mere din livezile pe care datornicii le deţin. „Este prima dată când valorificăm produse perisabile sau supuse degradării, dar dată fiind perioada în care ne aflăm ne-am gândit să încercăm şi această medotă de a recupera banii din datorie. În total au fost scoase spre valorificare 18.638 de kilograme de mere pentru industrializare la preţul de 0.67 lei pentru un kilogram fără TVA. Dacă reuşim să le dăm toate vom obţine în jur la 15.000 de lei. Această sumă nu acoperă, însă, toată datoria pe care o are societatea comercială către bugetul de stat", explică Viorel Luca membru al comisiei de valorificare.

Vânzarea merelor va avea loc joi, 10 noiemrbie la sediul Finenţelor din Beclean, iar din primele date s-au arătat interesate două societăţi comerciale bistriţene care folosesc mere pentru sucuri natuarale sau pentru băuturi alcoolice.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: