Femeie cu handicap grav, sechestrată şi umilită de cei care ar fi trebuit să aibă grijă de ea

Femeie cu handicap grav, sechestrată şi umilită de cei care ar fi trebuit să aibă grijă de ea

Condiţiile in care trăia femeia                                                                      FOTO: IPJ BN

Femeia a fost închisă într-o anexă a casei şi trăia în mizerie. Poliţiştii au găsit-o în urma unor percheziţii domiciliare.

O familie din Tureac, judeţul Bistriţa-Năsăud, este cercetată pentru lipsire de libertate şi infracţiuni la regimurile armelor, substanţelor periculoase, protecţiei mediului şi rutier.

Cazul a ieşit la iveală după ce poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat trei percheziţii domiciliare, în data de 6 mai, toate în localitatea Tureac, într-un dosar penal constituit iniţial pentru infracţiuni la regimurile armelor şi rutier.

„Cu ocazia percheziţiilor, la una dintre locuinţe, poliţiştii au găsit o persoană cu handicap grav (femeie, 36 de ani), care era ţinută închisă. Aceasta era încredinţată spre îngrijire unei femei în vârstă de 44 de ani, din localitatea Tureac care, împreună cu soţul ei în vârstă de 45 de ani, profitând de imposibilitatea de a se apăra, ar fi ţinut-o închisă, într-o anexă a locuinţei, în condiţii necorespunzătoare, punându-i sănătatea în pericol”, transmite IPJ Bistriţa-Năsăud.

Femeia a fost preluată în grijă de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului BN.

Din cercetările efectuate a mai reieşit faptul că, bărbatul de 45 de ani ar deţinut, fără drept, o armă letală, cu destinaţia vânătoare. Totodată, fiul acestora, în vârstă de 19 ani, ar fi condus, în repetate rânduri, pe drumurile publice, un autoturism fără a deţine permis de conducere şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au descoperit 250 grame de substanţă periculoasă care a devenit deşeu după expirare şi trebuia eliminat de către deţinători, 1 tub cartuş calibrul 7 mm, 39 de articole pirotehnice, 45 de litri de alcool, o instalaţie artizanală de fabricat alcool, înscrisuri şi alte obiecte cu valoare probatori”, spun poliţiştii.

Toată familia în faţa judecătorului

Cei trei membrii ai familiei din Tureac au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Tânărul de 19 ani a fost plasat sub control judiciar la data de 7 mai 2020, fiind cercetat pentru infracţiunile de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. Faţă de femeia în vârstă de 44 de ani, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bistriţa a dispus arestarea la domiciliu pentru 30 de zile, pentru infracţiunile de lipsire de libertate şi la regimurile substanţelor periculoase, protecţiei mediului şi fiscal.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de: nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, lipsire de libertate în mod ilegal, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate, neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Flagrant în biroul unui prim procuror. Banii au fost găsiţi pe masă

Tânără prinsă în timp ce încerca să mituiască doi poliţişti cu suma de 2.500 de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: