Falsă călugăriţă, reţinută de poliţişti. Sumele fabuloase încasate pe acatiste de „Maica Elena”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

„Maica Elena” a reuşit să înşele cu sume fabuloase mai mulţi oameni care au crezut că aşa îşi pot rezolva problemele în familie.

Tânăra de 19 ani este originară din Tecuci, judeţul Galaţi. . Ea a fost prinsă şi reţinută de poliţişti, după ce a înşelat mai multe persoane, cauzând astfel un prejudiciu de aproape 100.000 de lei

„Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iaşi au depistat o tânără de 19 ani, din Tecuci, judeţul Galaţi, care era dată în consemn la frontieră,fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune, instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud”, transmkte IPJ Bistriţa-Năsăud.

În perioada 17 septembrie 2018 - 22 ianuarie 2019, tânăra ar fi postat un anunţ pe internet în care pretindea că este maică la o mănăstire din judeţul Galaţi şi că, în schimbul unor sume de bani, îi ajută pe cei care au nevoie, în rezolvarea problemelor familiale. Numele cu care se prezenta este „Maica Elena”.

Falsa călugăriţă a reuşit să-i păcălească pe mai mulţi oameni care au transferat în conturile ei sume mari de bani în schimbul rugăciunilor.

„Până în prezent, doi bărbaţi de 29 de ani şi 66 de ani, din localităţile Josenii Bârgăului şi Chintelnic şi o femeie de 39 de ani, din Bistriţa au fost victime ale acestui timp de înşelăciune, iar prejudiciul total cauzat este de 98.380 lei”, mai spun poliţiştii bistriţeni.

„Maica Elena” a fost escortată la sediul IPJ Bistriţa-Năsăud urmând ca judecătorul de drepturi şi libertăţi să decidă cu privire la arestarea sa preventivă.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale continuă cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale, recuperării prejudiciului şi clarificării cauzei sub toate aspectele.

Pe aceeaşi temă:

Fals călugăr reţinut după ce a folosit în interes personal banii donaţi pentru tratamentul unei fetiţe în Belgia

Trei bărbaţi din Cluj şi Bistriţa-Năsăud, reţinuţi pentru violenţă în familie şi lovire. Ce au făcut aceştia

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite