Doi tineri din Bistriţa-Năsăud au fost arestaţi după ce au omorât un bărbat în Elveţia: victima, jefuită şi bătută

Doi tineri din Bistriţa-Năsăud au fost arestaţi după ce au omorât un bărbat în Elveţia: victima, jefuită şi bătută

Foto Arhivă

Doi tineri din Bistriţa-Năsăud, bănuiţi de omor şi tâlhărie calificate în Elveţia, au fost identificaţi şi prinşi de poliţişti, fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Doi tineri din Bistriţa-Năsăud, bănuiţi de omor şi tâlhărie calificate, fapte comise în Elveţia, au fost identificaţi şi prinşi de poliţişti, ca urmare a unui complex de măsuri, desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Începând cu data de 4 iulie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, efectuează cercetări într-un dosar penal de omor şi tâlhărie calificate, la cererea autorităţilor din Elveţia. Trei cetăţeni români sunt bănuiţi de comiterea faptelor. Unul dintre aceştia a fost identificat şi arestat preventiv de către autorităţile din Elveţia, iar ceilalţi doi au fost identificaţi şi prinşi de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud. Este vorba despre o persoană de 23 de ani, din localitatea Figa şi o persoană de 25 de ani, din Pinticu”, precizează Poliţia.

De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, toate pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud şi au ridicat mai multe obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie. 

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, la data de 4 martie 2018, cei trei ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat de 62 de ani, rezident în Elveţia, de unde ar fi sustras 47.700 de franci elveţieni. Întrucât bărbatul se afla în locuinţă, l-ar fi bătut şi legat la gură cu o haină, fapte care ulterior au condus la decesul acestuia.

Procurorul de caz a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar, la data de 30 septembrie, au fost prezentaţi instanţei, care a dispus faţă de cei doi măsura arestării preventive pentru 30 de zile. În prezent, tinerii se află în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, iar cercetările sunt continuate în colaborare cu autorităţile din Elveţia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: