Documentarul realizat de bistriţeanul care a ajuns în cele mai periculoase locuri din lume va rula la Sinagogă

Documentarul realizat de bistriţeanul care a ajuns în cele mai periculoase locuri din lume va rula la Sinagogă

„Marshrutka” a luat naştere în 2011, când Vlad Petri a călătorit cu autostopul în fostele republici sovietice din Asia Centrală şi caucaz FOTO David Muntean

La Sinagoga din Bistriţa va putea fi urmărit în această seară documentarul realizat de către bistriţeanul Vlad Petri care, alături de alte două persoane, au făcut autostopul în fostele republici sovietice din Asia Centrală şi Caucaz. Documentarul va putea fi urmărit astăzi, de la ora 20:50.

„Marshrutka” a luat naştere în 2011, când Vlad Petri, alături de Serghei Chiviriga şi Gabi Basalici au călătorit cu autostopul în fostele republici sovietice din Asia Centrală şi caucaz. Acesta este un proiect de documentare artistică, axat pe dimensiunea antropologică şi socială a cercetării cu ochi foarte ager îndreptat asupra politicii.

Documentarul va putea fi urmărit astăzi, începând cu ora 20:50, la Sinagoga din Bistriţa, în cadrul festivalului anual de film „Mu:vi”. 

Tot astăzi, va putea fi urmărit, începând cu ora 19:00 drama ungurească „Csak a szel” („Doar vântul”), care vorbeşte despre crimele împotriva ţiganilor dintr-un sat aflat lângă Budapesta. În perioada 2008-2009, 9 persoane, printre care şi un copil de doar 5 ani, au fost ucise în atacuri rasiste.

Nu va lipsi nici „Un film fain”, un documentar dedicat asociaţiei Tăşuleasa Social, care va rula începând cu ora 21:30.

 

Vă mai recomandăm:

VIDEO „Bucureşti, unde eşti?“, documentarul în care Piaţa Universităţii este personaj principal

O săptămână dedicată cinefililor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările