Dispozitivul diabolic al sinucigaşului care a vrut să-şi ucidă partenera poliţistă. „Era conectat la uşa de acces în casă şi cuplat la o priză din spatele aragazului“

Dispozitivul diabolic al sinucigaşului care a vrut să-şi ucidă partenera poliţistă. „Era conectat la uşa de acces în casă şi cuplat la o priză din spatele aragazului“

Dispozitivul improvizat de bărbat rivaliza cu bombele produse de terorişti

Sorin Pătraşcu, un bărbat de 51 de ani, s-a sinucis miercuri, 5 decembrie, aruncându-se de la etajul 4 al unui bloc din Bistriţa. Înainte de gestul extrem, a meşterit un dispozitiv exploziv, care a produs o deflagraţie în apartamentul de la geamul căruia s-a aruncat. Dispozitivul creat de bărbat, bucătar de meserie, pare inspirat din acţiuni teroriste.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sorin Pătraşcu avea 51 de ani, era din Bucureşti, însă se stabilise în Bistriţa şi de câţiva ani era şomer, fiind întreţinut de iubita sa de 43 de ani, alături de care creştea o adolescentă de 17 ani. În urmă cu ceva ani, acesta muncise ca bucătar, la Casa Armatei din Bistriţa.
 
A mai fost căsătorit o dată, însă a încercat să-şi refacă viaţa alături de Mariana, o poliţistă de 43 de ani pe care o cunoscuse în spital, în timp ce cei doi erau internaţi pentru diverse probleme medicale. Cei doi nu erau căsătoriţi, însă locuiau împreună cu chirie, în blocul de pe Împăratu Traian. 
 
De ceva vreme însă, relaţia scârţâia şi femeia a vrut să-i pună punct. Bărbatul refuza de fiecare dată şi găsea metode pentru a o determina să se întoarcă la el. 
 
Sorin Pătraşcu s-a aruncat miercuri în jurul orei 16:00 de la etajul 4. Acesta a făcut gestul extrem în momentul în care şi-a văzut iubita în parcarea blocului. În apartamentul de la geamul căruia s-a aruncat, anchetatorii au găsit două bilete de adio, în care bărbatul a scris că vrea să moară.
 
„Din primele date rezultă că victima trăia în concubinaj cu o angajată a IPJ BN, care în data de 4 decembrie 2018 era plecată de la domiciliu, victima rămânând prin urmare cu fiica concubinei sale, această fiică având vârsta de 17 ani. Întrucât între cei doi au apărut neînţelegeri, în noaptea de 4-5 decembrie 2018, fiica minoră a femeii a plecat de la locuinţă. În 5 decembrie 2018, când cele două au încercat să se întoarcă la locuinţă, în timp ce erau în faţa blocului, au văzut-o pe victimă aruncându-se de la etajul 4 al blocului”, explică prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud Angela Sîngeorzan. 
 
După ce adolescenta a părăsit locuinţa, bărbatul a început să amenajeze în apartament un dispozitiv exploziv inspirat din atentatele teroriste. Anchetatorii nu ştiu încă de unde avea bărbatul asemenea cunoştinţe. 
 
Apartamentul a explodat chiar în momentul în care bărbatul era stabilizat în ambulanţă 
 
„Ca urmare a cercetării la faţa locului s-a constatat că victima a acoperit din interior toate orificiile de la uşa de acces în apartament şi a improvizat o instalaţie conectată de uşa de acces şi cuplată la o priză din spatele aragazului, care a declanşat, la deschiderea uşii de acces, explozia. (...) La un moment dat, fiica concubinei victimei a intenţionat să urce în apartament, sesizând însă la deschiderea uşii de acces dispozitivul improvizat. Astfel s-a îndepărtat de apartament şi în momentul în care se afla la etajul 2 s-a produs explozia”, a completat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. 
 
Suflul exploziei a aruncat în parcarea blocului geamurile locuinţei şi bucăţi din tencuială. Bucăţile de sticlă şi tencuială care au ajuns în parcarea blocului au rănit-o pe iubita bărbatului şi un pompier, care intervenea la faţa locului. 
 
Fiica femeii, care a declanşat fără să îşi dea seama dispozitivul, a scăpat fără nicio zgârietură. Culmea, în apartamentul cu pricina urmau să urce doi poliţişti, pentru a face cercetările necesare. Le-a luat-o în faţă însă adolescenta de 17 ani.
 
În apartament a rămas şi căţelul cuplului, care a supravieţuit exploziei, fiind salvat ulterior de către pompieri cu scara mobilă. 
 

Avertizările au venit pe Facebook

Pe lângă biletele de adio lăsate în apartament, bărbatul a lăsat şi un mesaj pe o reţea de socializare „Le urez tuturor prietenilor înţelegere şi linişte în viaţa aceasta”. 
 
De asemenea, în data de 27 noiembrie, cu o săptămână şi jumătate înainte de a se sinucide, bărbatul a postat de pe un alt cont de-al său un mesaj ce pare să-i fi destinat iubitei sale „Tic-tac, tic-tac, ceasul vieţii”. 
 
Dacă cunoscuţii cuplului erau la curent cu problemele care existau între cei doi, vecinii spun că nu au ştiut nimic. Locuiau la etajul 4 al blocului de pe Împăratu Traian de aproximativ doi ani. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: