Din Teaca, la cele mai importante festivaluri de jazz din lume

Din Teaca, la cele mai importante festivaluri de jazz din lume

FOTO: jazz.ro

Lucian Ban este un român de 44 de ani din Teaca, care a ajuns unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni români de jazz de pe scena internaţională contemporană. Acesta a ajuns să semneze şi cu ECM Records, una dintre cele mai renumite case de discuri din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă


Muzicianul a crescut până la vârsta de 7 ani în Teaca, amintindu-şi acum, după 15 ani de când trăieşte în New York, despre toate obiceiurile la care a participat fără excepţie în copilărie.


"Păstrez o imagine paradisiacă, aproape cioranică. Am participat, atunci, la toate obiceiurile populare care încă mai existau: mersul cu Pluguşorul, cu colindul. Mergeam şi la cimitir, care era pe un deal şi de acolo ne dădeam cu sania. În sensul ăsta fac şi analogia cu Cioran – Coasta Boacii. Un loc paradisiac, rupt de marile artere de circulaţie, între Reghin şi Bistriţa," precizează Lucian Ban, într-un interviu acordat Adevărul.


Acesta a făcut cunoştinţă cu muzica în Cluj-Napoca, de unde a ajuns în Bucureşti şi, mai apoi, în 1999 a pus piciorul în New York, ajutat de o bursă la New School University. Lucian a ajuns unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni români de jazz de pe scena internaţională, fiind nominalizat de două ori pentru „Cel mai bun muzician european de jazz” . Acesta a semnat şi un contract cu ECM Records, una dintre cele mai renumite case de discuri din lume. Întreg interviul îl puteţi citi aici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările