Din Parlament în şomaj. Un fost senator se plimbă cu un bolid de lux, dar primeşte indemnizaţie de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul senator Cristian Florian este şomer indemnizat FOTO: Bianca Sara
Fostul senator Cristian Florian este şomer indemnizat FOTO: Bianca Sara

Un fost senator şi fost prefect de Bistriţa-Năsăud a solicitat indemnizaţie de şomaj după finalizarea mandatului. El recunoaşte că nu şi-a găsit un loc de muncă după ce şi-a încheiat mandatul de senator. Cristian Florian conduce un BMW şi este acţionar la o firmă care, în urmă cu câţiva ani, a încheiat mai multe contracte cu instituţiile statului.

Fostul senator PNL Cristian Florian, care şi-a încheiat mandatul în Parlamentul României în luna decembrie a acestui an şi nu a mai candidat pentru un nou mandat, şi-a depus actele pentru indemnizaţie de şomaj. Deşi a trecut jumătate de an de când şi-a încheiat primul şi ultimul mandat de senator, Cristian Florian încă încasează indemnizaţie de şomaj. Surse Adevărul.ro spun că valoarea indemnizaţiei ar ajunge la 1.600 de lei.

„Vă informăm că o persoană care a avut calitatea de senator până în decembrie 2016, a depus cerere pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj, iar în prezent are calitatea de şomer indemnizat”, precizează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, într-un răspuns la o cerere formulată în baza legii 544.

Contactat telefonic, fostul senator a recunoscut că a aplicat pentru indemnizaţie de şomaj, pentru că nu şi-a găsit un loc de muncă imediat după finalizarea mandatului de parlamentar. 

„Da, pentru o perioadă scurtă de timp încă mai iau indemnizaţie. La finalizarea mandatului a fost iarnă, nu m-am mobilizat atunci să-mi caut un loc de muncă, aşa m-am adaptat condiţiilor”, a precizat fostul senator Cristian Florian.

Senatorul şomer conduce un bolid de lux, are o casă şi un apartament 

Cristian Florian împlineşte anul acesta 40 de ani şi este liberal cu state vechi. Acesta a prins un mandat de senator, iar în perioada 2009 -2012 a fost prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud. 

Cel care l-a susţinut a fost fostul lider al PNL şi PDL şi cel mai longeviv deputat Ioan Oltean. Acesta a fost şi cel care i-a cerut în 2012 să renunţe la BMW-ul său de lux pentru o marcă autohtonă, dacă vrea în Parlament. Fostul senator încă poate fi văzut la volanul bolidului, însă acesta nu apare în declaraţia sa de avere, fiind, cel mai probabil achiziţionat pe firmele familiei sale, la care a fost acţionar şi Cristian Florian. 

Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse de Cristian Florian la finalizarea mandatului de senator, acesta deţine o casă şi un apartament în Bistriţa. Nu are depozite bancare, decât câteva mii de lei pe mai multe carduri de credit şi o datorie la o bancă de 9.000 de euro. 

Singurul venit al fostului senator anul trecut ar fi fost indemnizaţia lunară de senator de 5.220 de lei. Conform declaraţiei sale de interese, acesta este acţionar cu 99 de acţiuni la Terra Nostra 2001. Fostul senator a fost acţionar şi la o altă firmă de familie, FASC SRL. SC Terra Nostra 2001 SRL a declarat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 80.000 de lei şi un profit 0.

În perioada 2008-2014, firmele la care este şi a fost acţionar Cristian Florian au pus mâna pe 7 contracte cu diferite primării din Bistriţa-Năsăud, dar şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca şi cu Primăria Cluj-Napoca. 

Cel mai mare contract încheiat în 2008 trece de 1,2 milioane de lei şi a presupus lucrări de reparaţii capitale şi instalarea unei centrale termice la Grupul Şcolar Petriş din comuna Cetate. 

Vă mai recomandăm:

Democrat-liberalii bistriţeni se iau la trântă la avere. Ioan Oltean, la concurenţă cu fostul director al Teraplast, Florin Urîte

Cei mai bogaţi bistriţeni care şi-au crescut averea prin contractele cu statul, premiaţi la Topul Firmelor

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite