Deşi încă n-a venit iarna, sobele fac deja ravagii. O familie a rămas fără locuinţă după ce a fost mistuită de flăcări

Deşi încă n-a venit iarna, sobele fac deja ravagii. O familie a rămas fără locuinţă după ce a fost mistuită de flăcări

Incendiul a mistuit casa şi grajdul gospodăriei FOTO: Adevărul

O familie din localitatea Cepari a rămas noaptea trecută fără locuinţă după ce aceasta a fost mistuită de flăcări. Potrivit reprezentanţilor ISU Bistriţa, cauza probabilă a incendiului ar fi utilizarea necorespunzătoare a unei sobe metalice.


Incendiul a fost anunţat la ora 22:30, la faţa locului deplasându-se două autospeciale şi un echipaj SMURD. Trei kilometri au fost nevoiţi pompierii să meargă pe jos, întrucât drumul nu era practicabil. Problemele au apărut şi când a venit vorba de alimentarea cu apa, pompierii apelând la fântâna gospodăriei pentru alimentarea motopompei, aceasta fiind insuficientă.

Fără prea multă apă la dispoziţie, salvatorii au încercat să limiteze pe cât posibil pagubele materiale. Familia din Cepari şi-a pierdut locuinţa, grajdul care adăpostea animalele, precum şi un porc şi 17 păsări.

„Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea necorespunzătoare a unei sobe metalie, făăr acumulare de căldură, al cărei burlan de evacuare a fumului era amplasat în apropierea materialelor combustibile”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa, Marius Rus.

 

Vă mai recomandăm:

Incendiu la cea mai mare fabrică de prelucrare a fagului din Transilvania

Incendiu la Valea Străjii. Flăcările au mistuit acoperişul şi primul etaj de la o cabană

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările