Decizie sinistră a Tribunalului Constanţa. Familia fetei de 15 ani ucise de un preot primeşte înapoi „arma“ crimei: un cablu electric cu care tânăra a fost strangulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Laurenţiu Aspru a fost condamnat la 12 ani de închisoare
Constantin Laurenţiu Aspru a fost condamnat la 12 ani de închisoare

La şase luni de la comiterea faptei care a îngrozit întreaga ţară, preotul Constantin Laurenţiu Aspru a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Complementar, instanţa din Constanţa care a judecat speţa a decretat înapoierea către familie inclusiv a cablului electric cu care tânăra a fost ucisă.

Judecătorii Tribunalului Constanţa au dat luni, 12 octombrie, sentinţa în cazul preotului Constantin Laurenţiu Aspru, care a omorât cu sânge rece în luna aprilie a acestui an o adolescentă de 15 ani.

12 ani va petrece după gratii fostul Slujitor al Domnului, asta după şi-a recunoscut în faţa judecătorilor faptele şi a avut parte de o procedură simplificată de judecată. Cooperarea cu oamenii legii şi cu judecătorii i-a adus o scădere cu o treime a pedepsei.

„Condamnă pe inculpatul Aspru Laurenţiu-Constantin la pedeapsa de 12 ani închisoare şi 5 ani pedeapsă complementară a interzicerii exercitării unor drepturi, pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, se arată în soluţia dată de judecătorii constănţeni.

Rudele adolescentei au primit până şi cablul cu care aceasta a fost omorâtă

Deşi rudele adolescentei nu s-au constituit parte civilă în acest proces şi nu au solicitat daune morale, judecătorii au hotărât ca acestea să primească obiectele care au aparţinut victimei. Printre acestea se numără până şi cablul cu care preotul a strangulat-o pe Ramona.

„Dispune restituirea către moştenitorii victimei Căluian Elena-Ramona, la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, a următoarelor mijloace materiale de probă:  bijuterii (brăţară de picior, brăţară de mână, inel, cercel tip piercing), o pereche de chiloţi din dantelă roşie şi o rochie de culoare ciclamen, trei telefoane mobile (Iphone 4, Iphone 6 plus şi Nokia), cordon electric”, se mai arată în soluţia făcută publică de Tribunalul Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Constanţa, Lucian Lică a confirmat faptul că „cordonul electric” este tocmai cablul cu care a fost strangulată adolescenta. Întrebat dacă este normal ca rudele victimei să primească „arma” crimei, Lucian Lică a precizat doar că nu poate da alte detalii, asta pentru că decizia nu este definitivă.

Firul crimei

În data de 11 aprilie, Laurenţiu Constantin Aspru a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că într-un bloc din staţiunea Mamaia a avut loc o crimă. Acolo, oamenii legii au găsit o adolescentă de 15 ani din Năvodari, care a fost strânsă de gât cu un cablu electric. Preotul care a şi sesizat poliţia a recunoscut că el este autorul crimei.

Surse din anchetă au susţinut la acea vreme faptul că preotul şi adolescenta se cunoşteau de pe o reţea de socializare. Tot acolo au şi pus la punct întâlnirea care urma să aibă loc chiar în ziua de Paşte într-un apartament din Mamaia.

Tânăra şi-a oferit serviciile sexuale preotului, care a plătit-o pentru asta. Cei doi au început să se certe după ce preotul i-a cerut fetei să rămână mai mult cu el decât stabiliseră iniţial, iar aceasta l-a ameninţat că o să sesizeze poliţia pentru act sexual cu un minor, întrucât aceasta nu avea încă 18 ani, lucru neştiut până atunci de preot.

Într-un exces de furie, preotul a strangulat-o pe fată cu cablul de la fierul de călcat. După ce a comis crima, preotul s-a dus pe plajă, de unde a şi sunat la poliţie.

Preotul a renunţat la parohie fără vreo explicaţie la început de an

Constantin Laurenţiu Aspru este din Râmnicu Vâlcea însă mai bine de 10 ani a trăit în Bistriţa-Năsăud. Acesta a fost căsătorit cu o bistriţeancă, cu care are doi copii. Preotul a slujit 8 ani în comuna Chiochiş, iar de 4 ani slujea în Galaţii Bistriţei.

Bărbatul a slujit în Chiochiş până în 1 ianuarie anul în curs, când a anunţat că se desparte de soţie şi că nu va mai fi preot în localitatea situată la nici 30 de kilometri de Bistriţa. Femeia l-a părăsit încă din toamna anului trecut, mutându-se din casa parohială cu fiul lor de 6 ani în chirie. Constantin Laurenţiu Aspru a rămas cu fata lui de 14 ani, pe care mai apoi a dus-o la sora sa în Cluj-Napoca, unde se află şi acum.

Preotul a fost plecat în Belgia, cu ajutorul unei familii din Galaţii Bistriţei. Acolo bărbatul spera să-şi refacă viaţa şi chiar să ajungă să slujească într-o biserică românească din zonă. A revenit însă cu puţin timp înainte de crimă şi a închiriat un autoturism din Cluj-Napoca, după care a plecat spre Constanţa.

Deşi nu era cunoscut ca fiind un om violent, primarul comunei Galaţii Bistriţei, Vasile Găurean spune că fosta soţie a divorţat de el tocmai din cauza limbajului agresiv al acestuia.

„Soţia preotului mi-a spus că acesta vorbeşte foarte urât cu ea. Preotul chiar a apelat la mine să-i împac, că eram prieteni de familie, dar femeia a fost categorică, mi-a spus că din „vacă” şi „proastă” nu o scoate şi că nu vrea să se întoarcă la el”, explica în aprilie Vasile Găurean.

Preţ de trei luni cât a stat în Belgia, preotul nu şi-a contactat familia, până joia trecută, când s-a întors în Bistriţa şi s-a întâlnit cu fosta soţie şi cu cei doi copii.

Vă mai recomandăm:

Retras şi respectat în comunitate, aşa era văzut preotul din Bistriţa-Năsăud care a omorât cu sânge rece o adolescentă în Mamaia

FOTO Cum arăta Ramona, prostituata ucisă de un preot. Fata de 15 ani era prezentată pe un site de escorte drept „damă de lux”

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite