Curiozităţi despre Australia. Câte zeci de limbi diferite se vorbesc în ţara-continent

Curiozităţi despre Australia. Câte zeci de limbi diferite se vorbesc în ţara-continent

Australienii pot cumpăra carne de cangur chiar de la supermarket FOTO: texaspoker.dk

Australia este a şasea cea mai mare ţară din lume, întinzându-se pe 7,6 milioane de kilometri pătraţi. Vegetaţia ocupă aproximativ 91% din teritoriul ţării-continent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cele mai fascinante continente-ţări este cu siguranţă Australia. Aici găseşti la supermarket carne de cangur şi ai şanse mari să auzi mai bine de 200 de limbi ale pământului. În jur de 25% dintre locuitorii săi s-au născut în alt stat, ceea ce face Australia ţara cu cea mai mare comunitate de străini.
 
Adevărul.ro a realizat o listă a celor mai interesante curiozităţi despre Australia: 
 
-Australia este a 6-a cea mai mare ţară din lume. Aceasta ocupă un continent întreg şi se întinde pe 7,6 milioane de kilometri pătraţi.
 
-Vegetaţia ocupă aproximativ 91% din teritoriul Australiei, ceea ce înseamna aproape 7 milioane de kilometri patraţi. Mare parte din flora exotică din Australia nu poate fi găsită altundeva în lume.
 
-Mai bine de 80% dintre australieni locuiesc la maxim 100 de kilometri de coastă.
 
-În Australia se vorbesc mai bine de 200 de limbi diferite, 45 dintre ele fiind indigene. Printre cele mai întâlnite se numără: greaca, araba, vietnameza şi mandarina. 
 
-Australia găzduieşte cea mai numeroasă populaţie de imigranţi. 25% dintre locuitorii ţării sunt născuţi în alt stat. Aici s-au stabilit persoane din peste 200 de ţări.
 
-Australia a fost a doua ţară din lume care a oferit femeilor dreptul de a vota – în 1902.
 
-În jur de 80% dintre australieni joacă jocuri de noroc. În jur de 20% dintre aparatele de jocuri din lume se găsesc în Australia.
 
-Carnea de cangur poate fi cumpărată de la supermarket sau băcănie. Aceasta este considerată mai sănătoasă decât cea de vită sau miel, având doar 1-2% grăsime.
 
-În ciuda faptului că are o rată a obezităţii foarte mare, Australia este considerată ţara sportului. 70% dintre australieni iau parte măcar o dată pe săptămână la o activitate recreativă sau fac sport.
 
-Australia are cea mai mare fermă de vaci din lume. Aceasta este mai mare decât Israelul.
 
Sursa: weekendnotes.com
 

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: