Cum vor arăta locurile de muncă ale viitorului. De ce abilităţi vor avea nevoie angajaţii

Cum vor arăta locurile de muncă ale viitorului. De ce abilităţi vor avea nevoie angajaţii

Angajaţii vor fi nevoiţi să înveţe să se folosească şi mai bine de tehnologie pentru a face faţă cerinţelor FOTO: careeraddict.com

Întâlniri de lucru cu holograme, sugestii de angajare venite de la nişte aplicaţii şi renunţarea la spaţiul fizic pentru muncă, la toate acestea ar trebui să ne aşteptăm din 2030.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cum vor arăta locurile de muncă peste 10 ani ? De ce ablităţi vor avea nevoie angajaţii? Sunt întrebări la care a încercat să răspundă un site dedicat job-urilor şi carierelor. 
 
Unele schimbări pe care le-au intuit cei de la Career Addict ar putea să fie în beneficiul angajaţilor, în timp ce altele necesită dezvoltarea unor noi abilităţi:
 
- Virtualizare – locurile de muncă vor fi tot mai puţin legate de un loc fizic, iar contactul faţă în faţă cu colegii sau şefii va fi din ce în ce mai rar. Întâlnirile virtuale vor fi tot mai comune. Pentru întâlnirile virtuale cu colegii vor fi tot mai folosite hologramele. Transpunerea documentelor şi a proiectelor în mediul virtual va face posibilă accesarea acestora de oriunde, cu ajutorul unui telefon, a unei tablete sau laptop. 
 
- Şi modul în care companiile angajează oameni se va schimba în următorii 10 ani. Această sarcină va fi a unor aplicaţii, care vor identifica pentru specialiştii în resursele umane cei mai buni candidaţi pentru post. De asemenea, aplicaţiile se vor ocupa şi  de evaluarea angajaţilor.
 
- Angajatorii vor fi nevoiţi să transforme mediul de lucru într-unul mai prietenos. Acesta va trebui să fie mai deschis, să aibă zone unde să poţi lucra individual, fără a fi deranjat şi spaţii verzi sau de relaxare. 
 
- Sarcinile repetitive vor fi preluate şi mai mult de roboţi, astfel că oamenii, pentru a-şi găsi un loc de muncă vor fi nevoiţi să dezvolte noi abilităţi. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: