Cum şi-a înscenat un candidat la primărie un incendiu şi un atac mafiot cu o zi înainte de alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Resvanţă susţine că primarul Vasile Dologa şi şeful de ocol silvic sunt cei care ar fi pus la cale incendiul şi împuşcăturile FOTO: Bianca Sara
Daniel Resvanţă susţine că primarul Vasile Dologa şi şeful de ocol silvic sunt cei care ar fi pus la cale incendiul şi împuşcăturile FOTO: Bianca Sara

O scenă violentă zguduia Valea Bârgăului (judeţul Bistriţa-Năsăud) cu doar o zi înainte de alegerile locale. Daniel Resvanţă, un candidat la o primărie de comună, acuza alţi doi candidaţi că i-ar fi dat foc la casă. Procurorii spun însă că bărbatul a înscenat întreaga poveste.

În 4 iunie, cu o zi înainte de alegerile locale, Daniel Resvanţă, candidatul din partea UNPR la Primăria Tiha Bârgăului povestea o serie de scene desprinse parcă din filmele de acţiune.

Acesta susţinea că în dimineaţa zilei de 4 iunie cineva i-a incendiat casa cu un cocktail Molotov şi mai apoi a tras mai multe focuri de armă spre maşina cu care încerca să fugă, alături de soţie, concubină şi cei patru copii ai lor.

„Când m-am trezit eu, a fost dat foc la casă tot roată, în jurul casei. Am dat să ies afară, când am văzut că se trage cu armă de foc. Mi-am luat copiii, ne-am dus într-o încăpere şi ne-am pus jos până au încetat focurile, după care am luat maşina şi am mers la maică-mea. Şi atunci s-a tras în noi“, povestea pentru „Adevărul“, în 4 iunie, Daniel Resvanţă.

Atunci, candidatul UNPR i-a acuzat pe primarul în funcţie de atunci, Vasile Dologa (PNL), şi pe celălalt candidat din partea PSD, Vasile Şut, care a şi ieşit primar între timp. Daniel Resvanţă a fost votat de 239 de persone, număr suficient pentru ca acesta să prindă un fotoliu de consilier local. Vasile Dologa, fostul primar din Tiha Bârgăului, care a condus comuna preţ de 24 de ani, îl consideră răspunzător pe Daniel Resvanţă pentru pierderea alegerilor şi intenţionează să-l dea în judecată, fapt făcut cunoscut de edil chiar în ziua incidentelor.

După gratii pentru 30 de zile

La doar câteva zile de la incendiu şi atac, procurorii fac lumină în acest caz. Potrivit acestora, Daniel Resvanţă şi-a înscenat întreaga poveste. Complice i-au fost tocmai cele două femei cu care trăieşte şi cu care are copii, soţia legitimă şi concubina.

„În cursul anului 2016, inculpatul a renovat o casă situată pe Valea Ursului, în satul Tureac, unde locuia cu soţia şi cei trei copii şi cu concubina şi un alt copil, pentru care a obţinut o poliţă de asigurare de 350.000 euro de la societatea comercială Alianz Ţiriac, deşi valoarea asigurată nu putea depăşi 40.000 de euro. Poliţia de asigurare a fost încheiată în data de 18 mai 2016. În data de 3 spre 4 iunie 2016, inculpatul a incendiat şi acest imobil cu ştiinţă şi în timp ce soţia, concubina şi cei patru copii se aflau în imobilul respectiv. Apoi, în aceeaşi noapte, a tras cu o armă deţinută fără drept 7 focuri de armă asupra imobilului şi a autovehicolului său, simulând astfel că o altă persoană ar fi urmărit să-l agreseze şi să-i incendieze casa“, a declarat procurorul-şef adjunct şi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan.

Resvanţă a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, ulterior judecătorii decizând ca acesta să rămână după gratii următoarele 30 de zile. Soţia şi concubina sunt şi ele cercetate pentru complicitate, sub control judiciar. Acuzaţiile care i se aduc lui Daniel Resvanţă sunt tentativă la omor calificat, înşelăciune privind asigurările, inducere în eroare a organelor judiciare şi fals în declarţii, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă şi dare de mită.

A mai incendiat o casă

Aceasta nu este prima dată când Resvanţă încearcă să înşele compania de asigurări. Odată cu descoperirile legate de întâmplarea din 4 iunie, procuroii au aflat că Resvanţă a încercat şi a şi reuşit aceeaşi manevră în urmă cu trei ani.

În 2013,  el a asigurat frauduros un imobil cu 300.000 de euro, după care l-a incendiat şi a cerut despăgubiri. În urma unui proces civil, Resvanţă a obţinut la începutul acestui an o despăgubire de 300.000 de euro de la Astra Asigurări. Procurorii vor deschide un alt dosar şi în ceea ce priveşte cazul Astra Asigurări.

Vă mai recomandăm:

O contabilă din Bistriţa a fost tâlhărită şi lăsată aproape în comă pe o stradă din municipiu

Ciudăţenie la instanţa bistriţeană: un bărbat este judecat pentru omor, după ce l-a ucis pe cel care l-a atacat cu un cuţit

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite