Cum şi-a bătut joc un bărbat de jandarmii montani, salvamontişti şi poliţişti, pe care i-a pus să-l caute o noapte întreagă prin viscol

Cum şi-a bătut joc un bărbat de jandarmii montani, salvamontişti şi poliţişti, pe care i-a pus să-l caute o noapte întreagă prin viscol

Mai bine de 6 ore l-au căutat jandarmii, salvamontistii şi poliţiştii pe bărbat FOTO: Arhivă

Duminică noaptea, un bărbat din comuna Tureac a anunţat jandarmii montani că s-a rătăcit pe munte şi că are nevoie de ajutor. O  noapte întreagă l-au căutat jandarmii pe bărbat prin viscol, dimineaţa acesta mărturisind că a înnoptat la un cunoscut şi că a „uitat” că i-a chemat pe oamenii legii în ajutor.

Duminică, puţin după miezul nopţii, un bărbat de 42 de ani din Tureac a sunat la 112 şi a anunţat că s-a rătăcit pe munte şi că nu ştie exact în ce zonă se află. Jandarmii montani au pornit imediat pe urmele bărbatului, mai ales că în zonă viscolea.
 
Mai mult, jandarmii montani a alertat şi poliţia şi ISU, în vederea alocării resurselor necesare la nevoie, având în vedere faptul că bărbatul în cauză a revenit cu 4 apeluri la 112. După o desfăşurare de forţe care a inclus şi poliţişti şi salvamontişti şi s-a întins pe mai bine de 6 ore, bărbatul a sunat la Dispeceratul Jandarmeriei bistriţene să verifice de ce a fost sunat.
 
„Acestuia i s-a spus că a fost căutat toată noaptea de oamenii legii, iar cel în cauză a răspuns calm că a înnoptat la un prieten, în apropierea Cantonului Ciosa, uitând că a sunat după ajutor la miezul nopţii. În acest caz, urmează să fie luate măsuri împotriva celui care a apelat nejustificat la 112, amenzile fiind cuprinse între 100 şi 500 de lei”, precizează Georgeta Căşvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: