Cum a fentat legea interlopul român care a „mutat“ sute de kilograme de droguri din America de Sud în Marea Britanie

Cum a fentat legea interlopul român care a „mutat“ sute de kilograme de droguri din America de Sud în Marea Britanie

Marius Negrea asigura transportul drogurilor de mare risc din America de Sud în Marea Britanie FOTO: Facebook

Marius Negrea, un interlop din Bistriţa-Năsăud care a „mutat” sute de kilograme de risc şi de mare risc din America de Sud în Marea Britanie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bistriţeanul mai avea o condamnare la 4 ani de închisoare, însă decizia nu este definitivă. Acesta a mai „fentat” legea o dată, fiind achitat într-un alt dosar.

Ştiri pe aceeaşi temă

La o primă vedere, Marius Negrea pare un simplu om de afaceri din Bistriţa. Pasionat de mişcare şi fost practicant de sport, acesta a investit în mai multe săli de fitness în ultimii ani.
 
Acesta a dărâmat casa părintească situată la doi paşi de Parcul Municipal şi a ridicat un duplex. Acolo locuieşte împreună cu iubita sa şi cu copilul mic pe care îl au împreună.
 
Miercuri, procurorii DIICOT luau la puricat vila cochetă din centrul Bistriţei, iar după câteva ore ieşeau din clădire cu câţiva saci de documente şi probe şi-l luau pe Marius Negrea pentru audieri. Iniţial, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au acceptat cererea de arestare preventivă a procurorilor DIICOT.
 
Bistriţeanul este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi de mare risc. Acesta reuşise să organizeze o grupare formată din zeci de persoane, majoritatea cetăţeni români, dar şi germani şi chiar imigranţi din ţările arabe. 
 
Marius Negrea asigura transportul de droguri, cannabis, ketamină şi cocaină din America de Sud în Marea Britanie. Acesta folosea şoferi de TIR de origine română, care asigurau transportul pe teritoriul ţărilor europene. 
 
„Buzunarele” unde erau ascunse drogurile erau confecţionate în Germania, de către doi români şi un german. Poliţişti din mai multe ţări, precum Marea Britanie, Belgia, Olanda şi Spania au intrat pe fir încă de anul trecut.
 
În primăvara acestui an au fost prinşi 17 membri ai acestei grupări. Alţi doi cetăţeni români şi unul german au fost reţinuţi în Germania, în Marea Britanie a fost  arestat un refugiat din ţările arabe, care era responsabil cu distribuţia în regat, în Olanda a fost arestat alt cetăţean român, la fel şi în Belgia. 
 
Captura totală a poliţiştilor este impresionantă. În ultimul an, Marius Negrea a reuşit să „mute” 200 de kilograme de canabis, 55 de kilograme de ketamină şi 50 de kilograme de cocaină.
 
„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în luna decembrie 2016, inculpatul Negrea Marius Viorel a constituit împreună cu inculpaţii Z. F. şi S. C. G. (cercetat de autorităţile germane), la iniţiativa sa, un grup infracţional organizat, ce a acţionat de pe teritoriul României, dar şi din străinătate, în cadrul căruia fiecare trebuia să desfăşoare activităţi specifice pentru preluarea drogurilor, realizarea transporturilor de droguri de risc şi de mare risc până la destinatar, precum şi predarea lor la destinaţie, pentru a obţine importante sume de bani, cu scopul de a trafica droguri de risc (Ketamină şi canabis)  şi de mare risc (cocaină)”, se arată în comunicatul remis de DIICOT. 
 

Cum a fentat legea interlopul

 
Acesta a primit o condamnare la 4 ani de închisoare, dată de Tribunalul Suceava, pentru contrabandă şi participarea la grup infracţional organizat. Instanţa suceveană s-a pronunţat în acest dosar care se judecă din anul 2014 la începutul lunii februarie a acestui an.
 
 
Cum decizia nu este definitivă, Marius Negrea se relaxa liniştit în Bistriţa-Năsăud, de unde îşi coordona gruparea extinsă la nivel european. 
 
Nu este prima dată când judecătorii au dificultăţi în a-l trimite după gratii pe bistriţean. Acesta a fost trimis în judecată în anul 2009 pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup şi înşelăciune. 
 
Interlopul a fost însă achitat în dosarul în cauză în anul 2014, de către instanţa suceveană, care l-a şi condamnat anul acesta. 
 
Deşi puţini sunt cei care ştiu cu ce se ocupă interlopul, Marius Negrea dădea petreceri monstru în vila sa de lângă Parcul Municipal. La petrecerile sale participau şi alte persoane certate cu legea, dar şi personaje controversate, cum e „Nelson Mondialul”. 
 
Marius Negrea şi-a făcut şi un cont pe YouTube, unde a făcut publice imagini de la una din petrecerile găzduite de el în urmă cu câţiva ani. Acesta este însoţit de Ion Istrate, zis „Fuji”, un alt interlop care a fost închis pentru complicitate la tentativă de omor, dar şi de Daniel Pop, zis „Mădăritu”, acuzat de către autorităţile italiene de falsificarea de documente administrative şi trafic de documente false. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările