VIDEO Cum se aruncă banii pe geam: asfalt turnat pe zăpadă, într-un sat din Bistriţa-Năsăud. Explicaţiile primarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imaginile în care apar muncitori care toarnă asflat în timp ce ninge, în satul Ardan, din comuna Şieu, judeţul Bistriţa-Năsăud, i-au revoltat pe săteni.

Un localnic a filmat aceste momente şi le-a postat în mediul online, notează Agerpres. Lucrările de asfaltare sunt efectuate de firma Far Foundation printr-un proiect finanţat din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Primarul comunei Şieu, Ioan Cifor, a luat apărarea muncitorilor şi, deşi admite că ultimele maşini cu asfalt au acţionat pe timp de ninsoare, nu uită să adauge că drumul a fost curăţat în prealabil şi că lucrarea are 10 ani garanţie.

„Au început asfaltarea pe la ora 11,00, era vreme bună, şi a început să ningă pe la vreo 3 (după-masa - n.r.). Am sunat să nu mai vină maşinile (cu asfalt - n.r.), că trebuiau să vină încă opt maşini, dar două erau deja încărcate, erau pe drum. Şi atunci am sistat celelalte şase maşini şi astea două care au venit le-am pus în operă, că ce să fac cu ele, să le arunc în şanţ? (...) Ultimele două maşini, când au venit, era deja nins. Dar s-a curăţat zăpada, s-a dat zăpada de pe drum şi s-a pus în operă. Au garanţie 10 ani pe lucrare, să-şi asume firma. (...) S-a întâmplat, ştiu că e aiurea, dar ce să fac? Dacă aruncam două de maşini de asfalt în şanţ, tot aşa ne filma cineva, că ne batem joc de asfalt, că ăla sigur îl va plăti primăria, că îl va plăti firma, ştiţi poveştile", a spus primarul, potrivit Agerpres.

O situaţie similară s-a înregistrat într-o comună din judeţul Maramureş, unde se făceau lucrări de asfaltare a unui drum comunal în plină ninsoare.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite