Cum arată avionul de 400 de milioane de dolari lansat de Boeing. Lux extrem în interiorul aeronavei lansate în Dubai

Cum arată avionul de 400 de milioane de dolari lansat de Boeing. Lux extrem în interiorul aeronavei lansate în Dubai

Noile modele dedicate VIP-urilor produse de Boeing au fost prezentat la Dubai FOTO: Business Insider

Boeing tocmai a prezentat ultimul model de avion din gama de lux, dedicată VIP-urilor. Aeronava costă 400 de milioane de dolari şi are dotările unei locuinţe exclusiviste.

Ştiri pe aceeaşi temă

Boeing a lansat oficial avionul BBJ777X la expoziţia dedicată aeronauticii din Dubai. Este vorba despre o aeronava privată, dedicată iubitorilor de lux, asta pentru că are condiţiile unei locuinţe exclusiviste.
 
„Clienţii noştri cei mai exclusivişti vor să călătorească cu confort maxim şi să ajungă direct la destinaţie, fără opriri. Noul BBJ 77x poate să facă acest lucru cum n-a reuşit nicio altă aeronavă până acum”, a declarat la prezentarea modelului Greg Laxton, şeful Boeing Business Jets, citat de Business Insider.
 
BBJ transformă aeronavele comerciale ale celor de la Boeing în avioane opulente private pentru elitele lumii încă din 1996. Această subdivizie a celor de la Boeing nu vând multe avioane, având doar 261 de comenzi în istoria companiei. Aeronavele vândute sunt însă în adevărate bijuterii.
 
Aeronava este dotată cu un salon pentru luat masa FOTO: Business Insider 
 
BBJ a dezvoltat variante private VIP ale modelelor 737, 787 Dreamliner şi 747. Varianta 777-9 poate să parcurgă aproape 20.500 de kilometri, adică cu câteva mii de kilometri mai mult decât variantele existente până acum.
 
Practic, acest avion face posibile zboruri directe, fără opriri între Sydney şi Londra sau între Seattle şi Dubai. Motorul cu care este echipată aeronava are un consum de combustibil redus cu 5%. 
 
Avionul are şi un salon pentru relaxare FOTO: Business Insider 
 
Şi spaţiul este generos, fiind comparabil cu al unei vile imense de lux. La decorul interior s-a apelat la trei firme, multe din spaţii aducând mai degrabă cu o locuinţă decât cu un avion. 
 
Aeronava este dotată cu un bar, un salon, o sală de mese, un  birou, dar şi un dormitor matrimonial, dotat cu un dressing şi o baie pe măsură. La dormitorul matrimonial se adaugă alte două dormitoare pentru musafiri. 
 
Dormitorul matrimonial este una dintre piesele de rezistenţă ale avionului FOTO: Business Insider 
 
Una dintre variantele avionului de lux poate fi achiziţionată cu 394,9 milioane de dolari, iar cealaltă cu 425,8 milioane. Un cost important l-au avut dotările interioare. Acesta va putea fi achiziţionat din anul 2020. 
 
Băile au şi ele confortul unei vile de lux FOTO: Business Insider 

Vă mai recomandăm:

 
 
citeste totul despre: